Mike Godoroja şi Marius Mihalache, la sufletul gorjenilor

504

P3218500Spectacolul desfăşurat la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei a ajuns la sufletul gorjenilor aflaţi în sală. Poetul Dan Mircea Cipariu a fost cel care a dat startul distracţiei, Mike Godoroja şi Blue Spirit alăturându-i-se acestuia şi continuând spectacolul în acordul muzicii, dar şi pe versuri de poezie.

Ziua Mondială a Poeziei a fost sărbătorită într-un mod deosebit în municipiul nostru, iar spectacolul desfăşurat începând cu ora 20:00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, a făcut ca această zi minunată să fie catalogată drept una fastuoasă.

Spectacolul s-a jucat cu casa închisă, toate cele 200 de bilete puse în vânzare, epuizându-se în ciuda preţului de 50 de lei. Aceasta a fost o dovadă clară că târgujienii sunt însetaţi de cultură şi de spectacole de calitate. Odată intraţi în sală, bucuria a fost cu atât mai mare cu cât s-a observat că spectatorii făceau parte din mai multe generaţii. De altfel, şi Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu s-a arătat încântat de manifestare. „Sunt extrem de bucuros măcar din două motive: unul că în această zi mondială a poeziei, în Târgu-Jiu participanţii au fost în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri; pe de altă parte, câtă vreme principalii organizatori ai evenimentului acesta: Marius Mihalachepoetul Dan Mircea Cipariu este un prieten al Târgu-Jiului şi este un om tânăr, iar poetul Andrei Novac este chiar târgujian şi, fireşte, tot un om tânăr, înseamnă că bucuria este întreită. Şi mai înseamnă că, potrivit unei reclame, la Târgu-Jiu viitorul culturii sună bine, la fel şi al poeziei, al evenimentelor de valoare”, declara Viorel Gârbaciu chiar înaintea începerii spectacolului.

Mike Godoroja, fericit de revenirea la Târgu-Jiu

Mike Godoroja a fost cap de afiş la spectacolul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei. El a mărturisit că este fericit de revenirea la Târgu-Jiu şi a şi explicat de ce: „în primul rând e amintirea unui frumos concert de la Muzeu, unde sincer să spun a fost primul spectacol din turneul Balkanic Zappelin şi am avut chiar emoţii, iar Târgu-Jiu-ul a reuşit să îmi desfacă sufletul şi m-am relaxat ştiind că aici oamenii au gusturi frumoase. Pe urmă, abia aşteptam să mă întâlnesc cu un prieten foarte bun, scriitorul Andrei Novac, cu care am făcut multe lucruri frumoase şi trei, dar nu în ultimul rând, să ne revedem pe această scenă unde acum doi ani a cântat la minus 3 grade Blues Poems cu foarte cunoscutul poet, rebelul Dan Mircea Cipariu. Aşadar, am toate motivele să mă simt ca de Revelion”.

Marius Mihalache şi ţambalul „fermecat”

Ţambalul pare fermecat sub mâinile lui Marius Mihalache, care a tăiat răsuflarea publicului cu solo-ul său. Aplauzele au fost binemeritate şi au răsunat în sala Teatrului „Elvira Godeanu”. După solo, Marius Mihalache a continuat împreună cu Mike Godoroja şi Blue Spirit, spre satifacţia spectatorilor, care şi-ar fi dorit, parcă să nu se mai termine acea seară minunată.

Spectacolul a fost unul excepţional, meritând aprecieri pe care cuvintele nu le pot exprima, pentru că nu s-ar reuşi acoperirea valorii sale reale. Cu siguranţă, în mintea şi sufletul tuturor, evenimentul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, râmâne unul de neuitat.

Ana-Maria Catalinoiu şi Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here