Week-end călduros | PROGNOZA METEO pînă la 1 iunie

448

Sâmbătă și Duminică, valorile termice din Gorj si in ţară se vor menţine mai ridicate decât cele obişnuite ale perioadei.

OLTENIA
Vremea se va încălzi treptat până pe 23 mai, când va deveni caldă pentru această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 27…28 de grade, pornind de la 23 de grade în prima zi a intervalului de prognoză. Abia după 27 mai regimul termic va marca o uşoară scădere, maximele diurne ajungând la valori normale pentru început de iunie, de 24…25 de grade Celsius, în ultima zi de prognoză. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în creştere treptată, de la 9 grade la 14 grade în prima parte a perioadei de prognoză, pentru ca după data de 25 mai să nu mai apară variații semnificative.

În primele zile probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusă, iar după 24 mai vor fi ploi
de scurtă durată, în general slabe cantitativ, dar care în intervalul 27-31 mai vor fi pe arii relativ extinse.

LA MUNTE
La începutul primei săptămâni de prognoză vor fi medii ale maximelor diurne de aproximativ 14 grade şi ale minimelor nocturne de 3 grade Celsius, pentru ca după data de 22 mai, treptat, temperaturile să crească, spre 17 -18 grade ziua, iar noaptea spre valori situate, în general, între 8 şi 10 grade, vremea urmând să devină caldă.

Aproape zilnic, mai ales în orele amiezelor, se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată, izolate în primele zile, însă în extindere după data de 24 mai. În intervalul 28-31 mai, pe arii restrânse, acestea pot fi moderate cantitativ.
ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here