Chetă liberală de 1000 de euro pentru vizita lui Crin Antonescu în Gorj

438

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a efectuat o vizită electorală marţi în judeţul Gorj, fieful premierului Victor Ponta. Asta după ce pesediştii au făcut o acţiune similară sâmbătă la care a participat primul-ministru şi 5000 de persoane. În competiţie politică directă, liberalii, până nu demult aliaţi, au vrut să pregătească cum se cuvine vizita, dar lipsa banilor la organizaţie i-a determinat, cu o zi înainte ca Antonescu să ajungă în Gorj, să instituie, în filială, operaţiunea “cheta”. Astfel, la hotelul şefului PNL Gorj, Dian Popescu, de la Ţicleni, în prezenţa şefilor Ligii Aleşilor Locali ai PNL, primarilor, consilierilor şi preşedinţilor de organizaţii liberale din judeţ li s-a cerut bani pentru organizarea mitingului la care a participat Crin Antonescu, Cristian Buşoi şi alţi lideri ai partidului.

Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, a recunoscut vineri la Târgu-Jiu, într-o conferinţă de presă, că vizita lui Crin Antonescu i-a pus la cheltuieli pe membrii organizaţiei. Mai precis, pentru că nu sunt bani, nici măcar pentru campanie, aleşii PNL Gorj au fost “rugaţi”, chiar în şedinţa restrânsă a Delegaţiei Permanente Judeţene, să pună mână de la mână pentru organizarea mitingului liberal de a doua zi de la Rovinari. Banii ceruţi luni seara erau adunaţi deja a doua zi, din cheta PNL Gorj plătindu-se închirierea scenei pe care a cuvântat, la Rovinari, marţi, Crin Antonescu. “Aleşii locali din PNL au pus bani, într-adevăr, dar sume foarte mici, pentru a organiza evenimentul (n.r. electoral) de la Rovinari. Am închiriat scena şi ce a mai costat acolo… O mie de euro ne-a costat scena. Toate sunt plătite pe donaţie. Au donat toţi membrii PNL. Ei au primit documente de donaţie. Numai membrii partidului au donat”, a dat asigurări, vineri, în conferinţa de presă, Dian Popescu.

PNL, partid sărac
Lui Dian i se pare, astfel, absolut normal ca liberalii să facă chetă pentru a-l putea întâmpina, în acest mod, pe Crin Antonescu în Gorj. Partidul, care a fost până nu demult la Putere, dovedeşte că nu are fonduri, organizaţiile din teritoriu fiind într-o sărăcie lucie. PNL Gorj are însă trei parlamentari, doi senatori şi un deputat, regimentaţi la filiala care nu a avut bani să-i organizeze lui Crin Antonescu o primire fără emoţii financiare.
“Au donat (membri-n.r.) la discuţia noastră, la Delegaţia Permanentă. Le-am spus cheltuielile şi au donat fiecare. Au spus da dom’le punem bani toţi”, a completat senatorul Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.
Dian a mai dat asigurări, în acest context, că nu a folosit cotizaţiile membrilor, oricum puţine, în campanie, ci banii proprii ai membrilor de partid cărora li s-a indicat să pună umărul pentru momentul “Rovinari”.

Picture 002Foloase necuvenite pentru menţinerea scaunului de preşedinte
Reamintim că PNL Gorj a fost implicat în 2007 într-un dosar penal numit de presă “bani pentru partid”, declanşat după ce şefilor de instituţii li s-a cerut de către conducerea organizaţiei să cotizeze la formaţiunea politică. Dosarul instrumentat de DNA, care avea la bază colectarea timp de doi ani de la membri a unui miliard de lei vechi, s-a finalizat însă fără condamnări. O parte dintre cei implicaţi în dosar sunt încă membri ai PNL Gorj. Acum, sub Dian Popescu, liberalilor nu li se mai cer să cotizeze la partid, ci să facă donaţii în bani, asta deoarece organizaţia liberală a sărăcit într-un ultim hal sub actuala conducere. Cert este că acţiunea lui Dian de al Ţicleni miroase a foloase necuvenite, lucru care ar merita atenţia procurorilor gorjeni.

Dian nu a avut bani nici de şaorma lui Crin
Faptul că Dian nu a avut bani pentru vizita lui Crin Antonescu a dovedit-o chiar acesta, când l-a dus pe şeful PNL, în mijlocul municipiului Târgu-Jiu, la o şaorma, gest criticat intens de politicienii din judeţ.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here