Energia Rovinari vrea antrenor performant!

564

După despărțirea de Florin Nini, conducerea Energiei a demarat discuțiile pentru aducerea unui nou antrenor, chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla în acest sezon, care va fi încheiat cu Radu Stroescu pe bancă.
„Deja suntem în căutări pentru un nou antrenor pentru sezonul viitor. Avem o listă cu câteva nume de antrenori. Încercăm să facem acest lucru cât mai repede pentru a avea antrenor principal, pentru că în funcție de ideile lui, de gândirea băncii tehnice vom construi și echipa. Pentru sezonul următor vrem să construim o echipă puternică, cu care să depășim rezultatul din acest an și să ne clasăm în primele patru-cinci echipe din campionat”, a declarat Laurențiu Răuț, președintele clubului Energia. Acesta se ferește să facă publice numele antrenorilor pe care îi are în vedere considerând că este bine să discute despre acest lucru doar la finalul campionatului: „Nu este normal să discutăm acum despre cine se află pe lista de antrenori, pentru că pot fi și antrenori care sunt încă sub contract cu echipele lor. În momentul în care vom ajunge la o înțelegere cu un antrenor pentru preluarea echipei vom anunța acest lucru”, a mai spus Răuț. Chiar dacă nu a dat nume, unul dintre cele vehiculate intens este cel al lui Marcel Țenter, care însă este și selecționerul naționalei masculine a României. Cum în trecut au existat episoade în care Florin Nini, ca antrenor al Energiei și selecționer al naționalei feminine, a pus mai presus interesul echipei naționale, Laurențiu Răuț a ținut să precizeze că de această dată, dacă va fi cazul, în contract vor fi clauze clare în acest sens: „Dacă noul antrenor va fi să fie și selecționer sau să aibă și un alt proiect în paralel, îi voi pune în vedere să nu afecteze procesul de pregătire al echipei. Pe mine mă interesează ca antrenorul care vine la Energia să se ocupe în primul rând de echipa din Târgu Jiu. De aici își va lua banii și este normal ca echipa de club să fie prioritară”, a precizat președintele clubului gorjean.
În ceea ce privește obiectivul pe care noul antrenor îl va avea la Energia, acesta va fi unul clar, de performanță. Calificarea în play-off de pe orice poziție nu va mai fi suficientă, conducerea clubului gorjean țintind mai sus: „Obiectivele pentru următorul sezon vor  fi fixate împreună cu viitorul antrenor. Din punctul de vedere al conducerii, ne dorim să intrăm în primele patru-cinci echipe anul viitor. Nu cred că cer prea mult, pentru că și în acest an, dacă eram mai atenți și cu un pic de noroc, puteam să fim pe locul șase. O victorie ne-ar fi trebuit pentru a fi pe locul șase. Am fost foarte aproape, dar mergem mai departe. Important este să învățăm din greșelile pe care le-am făcut și să nu le mai repetăm!”, a încheiat Laurențiu Răuț.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here