Au câștigat unde Steaua, Astra și Petrolul n-au putut – Buni în deplasare

538

Cu doar cinci victorii pe teren propriu și șapte în deplasările făcute în acest sezon în Liga 1, Pandurii se dovedește a fi o „echipă de deplasare”.

Parcursul ezitant de pe teren propriu din acest sezon al pandurilor a fost dres de prestațiile, dar mai ales de rezultatele obținute de trupa lui Cristi Pustai în deplasare. Dacă la Târgu Jiu echipa nu a reușit să câștige în 2014, din deplasare Pandurii a adus două victorii și nu orice victorii, ci pe terenuri destul de grele, la Dinamo, o contracandidată la un loc pentru Europa League, și la Mediaș, acolo unde primele trei echipe din campionat n-au reușit să se impună: „Am reușit să câștigăm. Suntem o echipă care joacă foarte bine în deplasare, cred că suntem pe locul 2 la punctele aduse din deplasare, am adus 26 de puncte din deplasare. Știam că întâlnim o echipă puternică, redutabilă pe teren propriu în jocurile cu echipele din prima parte a clasamentului. Aici și Astra și Steaua și Petrolul s-au împiedicat”, a declarat Cristi Pustai după meciul câștigat cu 1-0 la Mediaș.

Emoții doar la început
Tehnicianul Pandurilor recunoaște că startul meciului de la Mediaș a fost unul favorabil gazdelor și că a avut emoții mari văzând jocul prestat de ambele echipe, însă a găsit soluția pentru câștigarea meciului: „Ştiam că vom întâlni o echipă care are jucători aduşi încă de pe vremea când antrenam aici. Ştiam că e o echipă omogenă, cu încredere şi care joacă bine contra echipelor din faţă, sunt redutabili acasă. În primele 15 minute am avut emoţii mari. Trecând de acel minut, am început să intrăm în joc, am avut acea ocazie a lui Ciucur şi apoi am avut posesie mai bună în zonă centrală. Ştiam că atunci când vom câştiga mingea lungă a apărătorilor medieșeni să reușim să avem o posesie progresivă spre poarta adversă. Am pregătit meciul, ştiam că va fi o luptă puternică pe benzile terenului. În tur am pierdut, acum am câştigat, am împărţit punctele”, a mai spus Pustai. Acesta crede că victoria de la Mediaș a repus Pandurii pe ruta europeană: „Este o victorie importantă pentru Pandurii. Sunt trei puncte mari pentru noi în lupta pentru obiectivul care ni l-am propus. Mai sunt 8 jocuri”, a declarat Cristi Pustai.

Nicăieri nu e mai bine ca acasă!
Cristi Pustai poate să confirme faptul că nicăieri nu e mai bine ca acasă, mai ales după meciul disputat la Mediaș și câștigat de Pandurii. Pustai s-a întors la Mediaș în postura de adversar, dar a fost acasă, chiar dacă, recunoaște, a avut o senzație ciudată: „Pentru mine este o victorie grea, am avut o stare ciudată înainte de meci”, a declarat tehnicianul după ce echipa sa s-a impus în fața celor de la Gaz Metan Mediaș. De altfel, acasă a avut ambele sensuri pentru Pustai la Mediaș, tehnicianul optând pentru a nu dormi la hotel, cu echipa, de această dată: „Am dormit acasă, nu la hotel. Acasă e tot timpul bine. Acasă înseamnă familia, prietenii intimi. Pandurii este un loc de muncă, am şi acolo oameni cu care mă înţeleg bine, am şi prieteni. Nu am să spun că în altă parte e acasă”, a mai declarat antrenorul Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here