Eficiență maximă pentru Pandurii în victoria din deplasare în fața dinamoviștilor – 3 șuturi, 3 goluri, 3 puncte!

500

Pandurii știa că trebuie să marcheze în Groapă pentru un rezultat pozitiv și a forțat în start. A crezut că pentru un succes va fi nevoie de două reușite, însă abia a treia, venită în prelungiri, le-a dat motivul bucuriei întregi.

Cu o formulă de echipă în care Pustai a introdus nu mai puțin de cinci oameni noi față de aceea cu care a început partida cu Concordia, Pandurii a fost mai reactivă și, avea să o dovedească statistica finală, la maximul eficienței. Dacă până acum a șutat și a avut ocazii cât pentru un campionat, în Groapă a trimis trei șuturi pe spațiul porții pentru trei goluri care au însemnat și cele trei puncte.

Giusti, la prima reușită
Cu o evoluție încurajatoare în meciul de debut, cel cu Concordia, argentinianul Maximiliano Giusti a reușit cu Dinamo să și înscrie. A făcut-o rapid, în debutul partidei, după ce Dinamo trecuse în minutul 3 pe lângă deschiderea scorului prin Rotariu, al cărui șut a fost reținut de Gliwa. Argentinianul Giusti a deschis scorul în minutul 5 cu o execuție frumoasă după o recuperare făcută de Distefano și o pasă primită de la acesta în interiorul careului dinamovist. Giusti putea să facă 2-0 pentru Pandurii în minutul 36, dar reluarea sa spectaculoasă a trecut puțin pe lângă vinclu. Ceea ce părea la început să fie o întâmplare norocoasă pentru Pandurii, accidentarea lui Cosmin Matei, avea să aducă în teren pericolul numărul unu pentru Pandurii și coșmarul lui Gliwa, pe conaționalul său, Bilinski.

Repriză secundă animată, final electrizant
Dacă în prima repriză jocul dinamoviștilor nu a pus prea mari probleme Pandurilor, odată cu intrarea lui Bilinski lucrurile s-au complicat pentru gorjeni. Dinamo a început să pună presiune în jumătatea pandură și, după intervenția excelentă a lui Pleașcă în fața lui Rotariu și ratarea lui Bilinski din minutul 68, în minutul 70 polonezul avea să-l facă pe Gliwa să se recunoască pentru prima dată învins. Țucudean l-a deschis bine pe Bilinski și scorul devenea 1-1. Momcilovic a înscris al doilea său gol în poarta dinamoviștilor, după ce o făcuse și în tur, și și-a readus echipa în avantaj în minutul 77 la o fază în care centrarea a venit de pe dreapta, de la Ciucur. În minutul 82, Bilinski a realizat dubla cu un șut de la 20 de metri, după ce a scăpat de marcajul lui Christou și finalul a fost extrem de încins. Bud și Buleică puteau marca, dar au ratat din poziții bune, la fel și Dinamo a ratat prin Bilinski și Șerban, golul victoriei Pandurilor sosind la ultima fază a meciului, în al patrulea minut de prelungiri, când Nistor a centrat din lovitură liberă, iar Elton a înscris cu capul.
Pandurii a făcut un prim pas extrem de important spre îndeplinirea obiectivului pe termen scurt stabilit de conducere și s-a repus pe o poziție bună pentru atacarea obiectivului principal, clasarea pe o poziție de cupe europene.

Dinamo București – Pandurii Târgu Jiu 2-3 (0-1)
Stadion „Ștefan cel Mare”, București, spectatori: 5.000
Au marcat: Bilinski (min. 70 și 82) / Giusti (min. 5), Momcilovic (min. 77), Elton (min. 94)
Dinamo: Bălgrădean – L. Rus, Dr. Grigore, Durimel, St. Filip – Boubacar (min. 31 Elton), C. Munteanu (min. 70 Șerban) – V. Lazăr, C. Matei (min. 45 Bilinski), Rotariu – Ţucudean. Antrenor: Flavius Stoican.
Pandurii: Gliwa – Pleaşcă (min. 74 Sipo), Christou, Erico, Momcilovic – Elton, Breeveld – Buleică, Distefano (min. 88 Nistor), Ciucur – Giusti (min. 59 Bud). Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonașe galbene: C. Munteanu (min. 64), Rus (min. 69)
Cartonaș roșu: D. Bratu (min. 66)
Arbitri: Cristi Balaj – Octavian Şovre, Marius Marchidanu. Adiționali: Dragoş Istrate şi Cătălin Buşi.

pustai2303„Era timpul să ne mai facem şi noi pe noi fericiţi, asta le-am spus jucătorilor. Am încercat să fim acea echipă redutabilă în jocul din deplasare care am fost odată și se pare că am reușit. Încă mai greşim în faza defensivă şi chiar dacă am condus de două ori am fost egalaţi exact pe greşeli pe zona centrală, lucru care mă îngrijorează și cât mai degrabă trebuie să găsim soluţii. N-avem ce face, trebuie să le găsim din mers. Îmbucurător e faptul că am reușit să înscriem și eu ce le spuneam, dacă înscriem cu Dinamo, Dinamo nu mai câștigă cu 1-0 și nu prea câștigă dacă primește gol. Era o condiție necesară și s-a văzut că n-a fost și suficientă pentru că a trebuit să înscriem de trei ori pentru a câștiga. Există și acea lege a compensației, acel Dumnezeu al fotbalului, pentru că nu ne-am mulțumit cu egalul, am făcut pledoarie fotbalului, nu am stat pe jos, nu am fugit în afara terenului cum au făcut ceilalți adversari din meciul de la Târgu Jiu, această lege ne-a recompensat cu acest gol venit în minutul 94. A fost un meci pe care putea să-l câștige și Dinamo, dar, spre bucuria noastră, am reușit să-l câștigăm noi”, Cristi Pustai, antrenor Pandurii Târgu Jiu
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here