Pandurii caută primul succes

515

Trei etape scurse fără ca Pandurii să fi cunoscut gistul victoriei nu ar fi însemnat mare lucru acum câteva sezoane, dar după ce echipa lui Pustai a devenit vicecampioană a României, un astfel de bilanț pune pe gânduri și obligă la redresarea rapidă a situației.

Cristi Pustai speră ca meciul cu Concordia Chaijna să fie cel al descătușării echipei sale, deocamdată incapabilă de a deschide lacătele apărărilor adverse și destul de fragilă în defensivă. Pentru atingerea obiectivului, la care Pandurii nu a renunțat, deși a părăsit locul 4, tehnicianul Pandurilor și-a propus să treacă mai întâi de bariera a 40 de puncte și asta cât mai repede: “Din aproape în aproape ne propunem 40, 50 şi apoi 60 de puncte. Când ajungem la 60 de puncte e aproape sigur că vom juca în Europa. Ar fi normal să reuşim să obţinem și o victorie, să începem o revenire. La Astra am jucat ceva mai bine timp de 60 de minute, dar din păcate am primit primul gol şi apoi am luat golul doi. E timpul să facem prima victorie”, spune Cristi Pustai.

A căzut Anton
Revenirea lui Breeveld după etapa de suspendare efectuată la meciul de la Giurgiu nu are darul de a-l bucura prea tare pe antrenorul Cristi Pustai, care se vede nevoit să joace fără un alt închizător: “Revine Breeveld, dar dispare Anton. În acea lovitură din ultimul minut de la Astra a suferit o ruptură musculară de 2,5 centimetri. S-ar putea să nu joace nici la Dinamo. O veste bună ar fi că poate va reveni Elton de săptămâna viitoare”, a mai spus tehnicianul Pandurilor. În altă ordine de idei, Pustai nu a avut motive să nu fie mulțumit de prestația polonezului Gliwa la meciul său de debut în Liga 1 și, în ciuda celor două goluri primite la Giurgiu, acesta ar putea fi titular și la meciul cu Concordia: “Despre Gliwa nu poţi spune că a greşit la gol. Nu am discutat de vreun sistem de rotaţie la nivelul portarilor. E un portar pe care ne vom baza în viitor, s-a pregătit bine, am avut încredere în el. Să sperăm că nu vom lua gol pe teren propriu”, a mai declarat antrenorul Pandurilor.

Problema rămâne în atac
Dacă la nivelul apărării antrenorul Pustai a remarcat o mai bună organizare, chiar dacă nu au fost eliminate încă greșelile, în ceea ce privește atacul problemele încă nu și-au găsit rezolvarea. Aceasta ar putea veni însă de la Maximiliano Giusti, care ar putea debuta și el în tricoul Pandurilor la meciul cu Concordia Chiajna: “I-a venit cartea verde argentinianului, poate va debuta luni”, a anunțat tehnicianul, care nu are prea multe motive să-i mai ofere șanse lui Cristi Bud după trei etape foarte șterse pentru vârful adus de la Mediaș: “Bud a câştigat doar duelurile aeriene. Sunt probleme în acel compartiment. Nu trebuia să tragă la poartă, trebuia să ajungă să o împingă în poartă. Contează totuși că la acest meci am avut ocazii”, a mai spus Pustai. Acesta a admis că libanezul Shamsin s-ar putea să fie şi el în teren la meciul cu Concordia, acesta aducând un plus echipei sale în minutele jucate la Giurgiu.

Programul etapei a XXIII-a a Ligii 1:
Vineri, 14 martie
Viitorul – Săgeata (ora 18:30 / Digi Sport 1)
Corona – CFR Cluj (ora 19:00 / Dolce Sport 1)
Poli Timișoara – FC Brașov (ora 21:00 / Digi Sport 1)
Sâmbătă, 15 martie
U Cluj – Dinamo (ora 17:45 / Digi Sport 1)
Steaua – Gaz Metan (ora 20:15 / Digi Sport 1)
Duminică, 16martie
Petrolul – Astra (ora 20:30 / Digi Sport 1)
Luni, 17 martie
FC Vaslui – FC Botoșani (ora 18:30 / Digi Sport 1)
Oțelul – Ceahlăul (ora 19:30 / Dolce Sport 1)
Pandurii – Concordia (ora 21:00 / Digi Sport 1)
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here