Liviu Andrieș nu crede în schimbări ale clasamentului în ultimele etape – „Acesta va fi clasamentul final, cu noi pe poziția a patra!”

525

Finalul sezonului regulat se apropie și prea puține lucruri s-ar mai putea schimba pentru ca primul tur al play-off-ului să dea Energiei un alt adversar decât Știința Municipal Bacău, aceasta fiind și convingerea antrenorului gorjenilor, Liviu Andrieș.

Din prima parte a campionatului au mai rămas doar trei meciuri de disputat, iar programul echipelor din fruntea clasamentului, într-o desfășurare normală, conformă cu ceea ce s-a jucat până acum, nu va duce la o schimbarea ierarhiei. Aceasta este și părerea lui Andrieș, care este sigur că în primul tur al play-off-ului Energia va întâlni echipa din Bacău: „Nu știu dacă vor mai avea vreo relevanță aceste ultime trei jocuri în stabilirea clasamentului final. Nu cred că se va mai întâmpla absolut nimic, cred că acesta va fi clasamentul final, cu noi pe poziția a patra, Turda pe locul 2, Bacăul pe trei, Dinamo pe cinci și Odorhei pe locul șase. Indiferent ce se va întâmpla, din punctul meu de vedere și după cum stau lucrurile, asta va fi configurația finală a clasamentului înainte de play-off”, a declarat tehnicianul Energiei.

„Greu, dar nu imposibil”
Confruntarea cu Știința Bacău din primul tur al play-off-ului se anunță una extrem de dificilă, chiar dacă în ultimul meci direct Energia a zdrobit la Târgu Jiu echipa moldoveană, scor 33-23. „Avem un adversar foarte greu, dar nu imposibil. Am reușit o clasare onorantă pentru noi, locul patru la finalul sezonului regulat. Ne dorim să avem o evoluție la fel de bună cum am avut în ultimele patru meciuri de campionat care s-au încheiat cu victorii de partea noastră și vom vedea ce va fi. Până la play-off mai sunt aproape 30 de zile, vom vedea ce va fi până atunci. Noi ne dorim să facem un play-off reușit și ar fi extraordinar să ne calificăm în 1-3, deși va fi foarte greu”, comentează Liviu Andrieș ceea ce îl așteaptă, pe el și echipa sa, după terminarea sezonului regulat.

Spre Challenge Cup
Obiectivul Energiei în acest sezon este obținerea biletelor pentru o competiție europeană, iar cea care le face cu ochiul gorjenilor este Challenge Cup. După ce s-a zvonit cum că un loc al României pentru cupele europene ar putea fi dat ocupantei locului 3 din Cupa României în detrimentul locului 4 din campionat, Liviu Andrieș a răsuflat ușurat aflând că a fost doar un zvon: „Și locul 4 dă loc de cupă europeană, așa că totul se joacă. Varianta cu locul trei din cupă calificant în cupele europene a fost doar un zvon. E clar, locul patru e loc de cupă europeană, de Challenge Cup. Momentan, pentru noi, Challenge Cup, dacă vom reuși să ne calificăm, este o cupă care ne convine mai bine. Drumul spre Europa este un titlu bun, ne este la îndemână și sper să reușim. Asta ne obligă să ne antrenăm bine, să ne recuperăm accidentații și să ne rugăm să nu mai apară alte probleme în această perioadă. Dacă nu am prinde 1-3 în faza a doua a play-off-ului, vom lupta în 4-6 probabil cu Odorhei și Dinamo și ar fi și acolo o luptă foarte echilibrată. Ne dorim să nu mai avem parte de accidentări pentru că în astfel de confruntări contează orice jucător. Oricărui jucător absent i se vede lipsa pe teren”, a căutat să explice Andrieș modul în care echipa sa poate prinde trenul spre Europa în acest sezon.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here