Anton speră la o convocare pentru meciul cu Argentina – Un pandur contra “regelui” Messi?

569

Victor Pițurcă a surprins după tragerea la sorți spunând că echipa națională mai are nevoie de circa 10 jucători noi pentru a nu avea probleme în campania de calificare la următorul European. Pe lista pe care Pițurcă o are pentru o infuzie de „sânge tânăr” la națională apare și numele pandurului Paul Anton.

Petre Grigoraș a insistat foarte mult pentru aducerea lui Paul Anton de la Gloria Bistrița, însă n-a apucat să-l antreneze la Pandurii, el plecând după sosirea acestuia la Târgu Jiu. Chiar și fără Grigoraș, Anton a crescut la Pandurii de la meci la meci, iar cota sa a explodat, triplându-se. În doar un an la echipa gorjeană, transfermarkt.de l-a trecut pe mijlocașul pandur de la o valoare estimată la 550.000 de euro în decembrie 2012, când a semnat cu actuala sa echipă, la 1.900.000 de euro în decembrie 2013. Cristi Pustai, antrenorul sub bagheta căruia a lucrat în acest an aproape perfect pentru Anton, spune că jucătorul ar putea fi o adevărată mină de aur pentru Pandurii, care ar putea spulbera actualul record al sumei de vânzare de la echipa gorjeană de 1,5 milioane de euro, record deținut acum de Alexandru Maxim: “Anton, într-un an, s-ar putea să fie titular la echipa națională și să-l dai cu trei, patru sau cinci milioane. Dar nu-l dai până atunci, doar dacă ai cu ce să trăiești… Dacă mergem și la anul în cupele europene, Anton ar putea fi dat pe această sumă chiar de la Pandurii. Pe Eric la 29 de ani s-au dat banii care s-au dat și e greu să iei acești bani pe un jucător de 29 de ani!”, a explicat tehnicianul Pandurilor cum cota actuală a închizătorului său s-ar putea tripla într-un singur an.

În anticamera naționalei
Chiar dacă nu are încă nicio selecție la prima reprezentativă, Paul Anton și-a făcut un rodaj la cea de tineret și a fost recent la un pas de a prinde o convocare la națională la ultimele partide din preliminariile mondialului brazilian. Mijlocașul Pandurilor are avantajul tinereții sale, va împlini 23 de ani în mai, variantele actuale pentru postul său pentru echipa națională fiind fie foarte aproape de 30 de ani, fie peste această vârstă.
Pintilii, Bourceanu, Costin Lazăr sau Hoban reprezintă variantele de experiență pentru națională, în vreme ce Anton poate aduce suflul nou, o variantă pe termen lung pentru echipa României.

Interes din campionate puternice
Pandurii s-ar putea despărți destul de repede de noua sa “perlă”, pentru Anton sosind destul de multe oferte în ultima vreme. S-a vorbit despre interesul unor echipe din Franța sau Rusia, dar președintele Eugen Pîrvulescu a declarat că oferte concrete au fost primite din Anglia și Germania, însă jucătorul a fost păstrat la Târgu Jiu, cel puțin pentru acest retur: “Cu Anton am discutat personal în Antalya. Paul este un jucător şi un băiat cu capul pe umeri. I-am spus că nu este momentul să plece, poate din vară voi discuta o eventuală plecare a lui Paul Anton. El este foarte curtat de mai multe echipe din străinătate, echipe din campionate puternice.
Eram sigur că pentru Anton vor veni multe oferte şi mă bucur că sunt de la echipe din campionate puternice. Sunt oferte din campionatul Germaniei şi cel al Angliei, mai mult nu pot să spun”, a declarat oficialul Pandurilor.

Rămâne modest
Chiar dacă simte deja în nări aerul tare al înălțimilor, Paul Anton spune că va merge pas cu pas și se gândește mereu doar la următorul meci, iar acesta este cel cu Ceahlăul, abia apoi venind, dacă va fi să primească o convocare, meciul României cu Argentina: “Am spus întotdeauna, dacă voi avea evoluții bune și voi merita, cu siguranță voi fi convocat. Eu, acum, mă gândesc doar la meciul de duminică cu Ceahlăul. E un meci foarte important pentru noi prin prisma meciului pierdut la Galați. Acum nu mai avem voie să facem pași greșiți. Trebuie să câștigăm meciul acesta. Abia aștept meciul de duminică și abia apoi vom vedea dacă va veni și o convocare la națională.
Nu știu dacă voi fi pe teren, dar îmi doresc foarte mult să fiu convocat. Nu știu dacă voi prinde să fac eu schimb de tricou cu Messi, important e să fiu convocat și apoi vom vedea”, a declarat Paul Anton. Acesta consideră că grupa rezervată României pentru preliminariile următorului european drept o șansă pentru noul val de jucători de a prinde meciuri la competițiile majore ale fotbalului la nivel de echipe naționale: “Tragerea la sorți pentru Campionatul European este o șansă pentru noi, jucătorii tineri. În primul rând noi trebuie să jucăm bine, să demonstrăm că merităm să fim acolo. Echipa națională este, din punctul meu de vedere, cel mai înalt nivel. Ca să ajungi acolo, trebuie să meriți! România cred că trebuie să termine pe primele două poziții. Ne batem, cred eu, cu Grecia pentru primele două poziții”, a comentat Anton tragerea la sorți pentru Campionatul European ce va avea loc în Franța în 2016.

Vrea cel puțin 10 puncte în următoarele 4 etape
Pandurii va avea parte de un program dificil în următoarele patru etape, cu deplasări la două dintre echipele de frunte din Liga 1, însă Paul Anton este optimis și crede în șansa echipei sale de a acumula chiar mai multe puncte decât își propusese antrenorul Pustai pentru primele 5 meciuri din acest an, tehnicianul vorbind de un minim de 8 puncte: “Trebuie să câștigăm undeva între 10 și 12 puncte în următoarele patru etape, acesta este obiectivul nostru, chiar dacă jucăm la Astra și Dinamo. Dinamo este contracandidata noastră, din câte se pare Astra se bate la titlu și este mai departe de noi. Totuși, noi avem încredere că avem o echipă foarte bună. Meciul de la Galați a fost un accident și vom demonstra că avem valoare și vom reuși să facem rezultate bune”, a declarat Anton. Acesta spune că echipa sa poate trece peste înfrângerea de la Galați și va miza pe forța de grup a Pandurilor: “Nu știu dacă trecem printr-un moment dificil. Vom vedea, rezultatele vor spune acest lucru. Într-adevăr ultimul meci a fost un meci foarte slab, nu ne-a ieșit absolut nimic, dar asta e, vom vedea… Forța pandurilor o reprezintă echipa, chiar dacă în tur Eric a făcut în multe meciuri diferența, însă fără echipă, cu siguranță, nu putea să facă lucrul acesta. Noi asta încercăm, să dezvoltăm un joc colectiv, un joc de echipă, să încercăm să muncim unul pentru celălalt și vom avea și rezultate”, a mai declarat mijlocașul echipei gorjene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here