Fotbal, Liga I – Pandurii, departe de scandalurile din localitate

3402

Liniște, liniște și iar liniște! De acest lucru are nevoie o echipă în vederea obținerii și îndeplinirii performanțelor, fapt demonstrat de-a lungul timpului. Încă de la începutul acestei săptămâni, atunci când „durii” lui Pustai au intrat în pâine în primul stagiu de pregătire din Antalya, s-a dezlănțuit iadul pentru “mai-marele” clubului, Marin Condescu. Forțat de “împrejurări”, șeful Consiliului de Administrație are parte de un tratament “special” din partea celor care-l vor departe de echipa fanion a Gorjului.

De partea opusă, în ceea ce privește echipa, elevii lui Pustai trag din greu pentru încărcarea bateriilor atât de utile în vederea debutului de sezon cu amicale, urmat de cel oficial, al Ligii 1, singurul plan viabil pe care-l mai au de dus la bun sfârșit după cele două deja dispărute din peisaj, Europa League și Cupa României.
Lăsând la o parte capitolul administrativ care pare, de cele mai multe ori, neintaresant pentru cei care urmăresc exclusiv planul sportiv, e bine de menționat că Pandurii nu stă cu mâinile în sân și aduce în tabără, pe bandă rulantă, foști componenți care nu și-au realizat obiectivele pe alte meleaguri. Este vorba de Mihai Răduț și Dan Nistor, două piese care la Pandurii erau în linia întâi dar care la Steaua și, respectiv, Evian, din Franța, nu au simțit destule minute mirosul ierbii. Împrumutul lui Nistor, conform declarației lui Eugen Pârvulescu, cel vizat să-l înlocuiască pe Condescu, este efectuat în proporţie de… 90 la sută, în timp ce Steaua e pregătită să renunţe la Răduţ şi să-l (re)trimită la Târgu-Jiu, dar în anumite condiții. Răduţ nu a reușit, atât cât s-a aflat în culorile roș-albastre, nici înainte, dar nici după ce a plecat de la Pandurii, să se impună în unsprezecele de bază alcătuit de Reghecampf, devenind doar o rezervă de lux din postura de titular la Pandurii. A fost mai tot timpul uitat pe banca rezervelor în detrimentul lui Stanciu, Iancu sau “Dodel” Tănase, dar trupa din Ghencea nu a renunţat în totalitate la serviciile mijlocașului şi l-a înregimentat în lotul deplasat în Spania pentru primul stagiu de pregătire, acolo unde trupa lui Becali nu a învins pe nimeni în cele, deja, trei amicale disputate. Şansele ca Răduţ să prindă un tricou de titular al Stelei, după aceste evoluții neconvingătoare, sunt extrem de mici, aşa că “pandurii” vor să-l aducă la Târgu-Jiu. “Răduţ e cu Steaua în Spania, dar ar putea să meargă cu noi în stagiul al doilea de pregătire, dacă el ajunge la un acord cu clubul din Ghencea. Și noi suntem nevoiți să ajungem la un acord cu Steaua, pentru împrumutul jucătorului. Îl aşteptăm cu drag, uşa la noi îi este deschisă. Este un jucător care şi-a făcut treaba la Pandurii, un jucător iubit de public”, spune Eugen Pârvulescu. În cazul lui Nistor, lucrurile sunt mai simple. Toate părţile au ajuns la un acord, iar mijlocaşul este aşteptat să se alăture lotului pregătit de Cristi Pustai, în cantonamentul din Antalya. “Am vorbit cu agentul lui Nistor. În proporţie de 90 la sută se va efectua această tranzacţie. Sperăm ca, în câteva zile, el să vină alături de foştii colegi. Nu este sută la sută, dar Lucian Marinescu a luat legătura cu clubul Evian, am făcut şi noi o adresă oficială către Evian şi, se pare, cred că o să rezolvăm transferul. Repet, nu e sută la sută, dar sunt şanse foarte, foarte mari să revină la Pandurii”, a mărturisit executivul clubului, Eugen Pârvulescu.
pandurii_steauaPână în prezent, la Pandurii au sosit fundașul Doru Bratu, de la Steaua, și atacantul Cristi Bud, de la Gaz Metan Mediaș, dar conducerea clubului anunță că nu vrea să se oprească în acest punct și caută să întărească compartimentul slăbit în urma plecării lui Eric de Oliveira cu foștii lor jucători, Răduț și Dan Nistor. Chiar dacă “vârful” ar prinde contur odată cu venirea lui Bud și recuperarea fizică a lituanianului Deivydas Matulevicius, gorjenii sunt în căutarea încă unui atacant. În Antalya e aşteptat, în probe, un brazilian de 23 de ani, Edson dos Santos Reis. Acesta a jucat în ţara natală şi în Japonia, el aparţinând de Vitoria şi fiind împrumutat la diferite echipe în ultimii ani. Brazilienii de la Vitoria anunţă deja că au bătut palma cu Pandurii pentru o colaborare a jucătorului sub formă de împrumut, însă oficialii clubului târgujian nu confirmă această variantă: “Trebuie să ajungă la noi în cantonament. El vine, dar nu a fost oficializat nimic. Avem o înțelegere pentru a-l vedea câteva zile. Am trimis actele, să vină să-l vedem și după aia vedem dacă va rămâne. Nu am făcut încă un contract, dar sper să fie ce ne dorim. Nu l-am urmărit, dar am avut o recomandare de la un agent care l-a văzut și sper să fie o soluție bună, dar să-l vedem la muncă. Deocamdată doar l-am invitat să vină în Antalya. Este atacant, un număr 9”, a declarat Eugen Pârvulescu.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here