Chef în spital pentru doctorul ginecolog Alexoiu

339

Timp de trei ore, joi, în Secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu s-a chefuit. Nu pacienţii, ci medicii şi personalul medical al secţiei au participat însă la o petrecere, organizată în cadrul spitalului pentru ieşirea la pensie a medicului ginecolog Ion Alexoiu. S-a băut şi s-a mâncat în timp ce pacientele aşteptau ca medicii să le viziteze şi să le acorde asistenţă medicală de specialitate. De altfel, personalul medical a acceptat tot invitaţia doctorului, fără să se gândească să meargă măcar pe rând la petrecere.

La Spitalul Judeţean se trăieşte bine, în special în timpul serviciului. Mai ales dacă personalul se mai reduce prin pensionarea vreunuia dintre medicii unităţii spitaliceşti. S-a întâmplat şi joi până la orele amiezii când pacienţii au fost abandonaţi timp de aproximativ trei ore deoarece personalul de la Ginecologie a luat o “binemeritată” pauză. Deşi erau în “şut” de câteva ore, asistentele şi doctorii au lăsat treaba pentru a servi o friptură şi o prăjitură de la doctorul Ion Alexoiu, care îşi sărbătorea la locul de muncă viitoarea pensionare.
Nu a mai contat că în secţie se aflau femei care trebuiau să nască, au avortat sau se simţeau rău, deoarece toate pacientele au trebuit să înţeleagă “urgenţa” apărută. Nu toată lumea a înţeles însă de ce cei care trebuiau să aibă grijă de sănătatea lor s-au tirat într-un birou pentru a se simţi bine. Femeile au comentat în timp ce aparţinătorii s-au bucurat că aveau voie să intre în saloane şi să stea la liber cu pacientele.

Relax total
Acest eveniment s-a întâmplat după ce în urmă cu două săptămânii, medicii unităţii spitaliceşti s-au revoltat pe motiv că nu aveau anestezice, blamând conducerea spitalului pentru lipsa medicamentelor. Se pare însă că şi fără aceste medicamente, medicii supravieţuiesc având astfel de escapade care nu ajung la urechile managerului unităţii, Cristian Vlădoianu. Am încercat însă să aflăm punctul de vedere al celui din urmă dar, ca de obicei, cel apelat nu a răspuns la telefon pentru a comenta nemulţumirea pacientelor abandonate câteva ore pentru un chef organizat ad-hoc în incinta instituţiei de stat.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here