Teodorescu vrea să oprească furtul de material lemnos

356

Prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu vrea să stopeze furtul de material lemnos din pădurile judeţului. Iar pentru că această perioadă este propice tăierilor ilegale de lemne, Teodorescu a cerut constituirea unor echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Direcţiei Silvice şi IPJ Gorj, care să prevină sustragerea de material lemnos. De asemenea înalt funcţionarul public a cerut membrilor Comitetului Judeţean, dar şi aleşilor din teritoriu, o mai mare responsabilitate în cazul apariţiei situaţiilor de urgenţă.

Teodorescu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că vrea o atentă monitorizare în ceea ce priveşte tăierile abuzive şi contrabanda cu material lemnos. „Colegii de la Direcţia Silvică împreună cu poliţia, vă rog foarte mult pe segmentul materialului lemnos să începeţi să aveţi verificări. Este perioada în care se taie abuziv, perioadă în care se încearcă să se facă contrabandă cu masă lemnoasă. Tocmai de aceea vă rog în această perioadă, pe acest segment de masă lemnoasă, cât şi pe segmentul de cărbune vă rog mult de tot, în special la ieşirile din judeţ, dar şi în localităţile în care dumneavoastră aveţi un istoric mai încărcat să efectuaţi verificări. Aş vrea ca toată lumea să beneficieze de material de încălzire, dar mai presus de asta vreau ca legea să fie respectată. Aş vrea chiar să aveţi un program comun în perioada următoare. De asemenea trebuie înteţite controalele atât pe drumurile locale, judeţene, cât şi naţionale”, a declarat Claudiu Teodorescu.

Codul Galben ajunge prin SMS şi la viceprimarii din judeţ
Şi viceprimarii din judeţ vor primi prin SMS avertizările de cod galben, portocaliu sau roşu emise de meteorologi şi hidrologi. Teodorescu a coordonat ieri după-amiază o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ocazie cu care au fost stabilite o serie de proceduri prin care primarii şi mai nou viceprimarii să fie anunţaţi despre diferitele situaţii de urgenţă ce pot să apară la nivel de judeţ. „Începând de duminică, nu doar primarii vor primi mesaj din partea ISU, vor primii şi viceprimarii SMS cu atenţionări, coduri şi tot ceea ce trebuie, pentru că este necesar ca să ştie cât mai multe persoane atunci când avem situaţii critice. În toată această perioadă colegii de la ISU, SEGA, jandarmerie, poliţie, nimeni nu ţine telefoanele închise, mergem exact pe prevederile normativelor în vigoare şi atunci nu o să avem probleme nici de data aceasta”, a declarat prefectul, Claudiu Teodorescu.
Astfel, de acum încolo edilii nu vor mai putea spune că nu au ştiut despre faptul că judeţul se află sub diferite avertizări, controale anterioare ale Prefecturii şi ale jurnaliştilor scoţând în evidenţă faptul că primăriile erau închise chiar şi atunci când unele localităţi erau sub apele revărsate.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here