Troc politic la Licurici! – Pedeliştii schimbă vicele, dacă PSD-ul schimbă directorul de şcoală

411

Negocieri intense se poartă în ultimele două săptămâni între Puterea şi Opoziţia de la cârma Primăriei Licurici. Asta după ce ambele părţi au convenit că ar fi bine să fie schimbat viceprimarul localităţii, ales cu nici trei luni în urmă, din rândul consilierilor PPDD. Primarul PDL de la Licurici, Liviu Drăgulescu, acceptă schimbarea, mai ales că are o colaborare mai puţin grozavă cu noul ales, dar pune condiţii, prin liderul de partid, Dan Vâlceanu, legat de alegerea noului viceprimar din rândul consilierilor PSD. Edilul Drăgulescu vrea astfel ca director de şcoală să revină fostul ocupant al postului, schimbat anul trecut de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Liderii PSD au refuzat trocul, deşi au purtat discuţii, până recent, atât cu Vâlceanu cât şi cu Drăgulescu.

Primarul Drăgulescu de la Licurici s-a supărat foarte tare anul trecut când conducerea IŞJ Gorj l-a schimbat din funcţie pe directorul şcolii Negreni, Nicolae Ţîrui. Cel din urmă a fost implicat într-un scandal de presă după ce mama unui elev l-a reclamat atât pe el cât şi pe soţia sa, dascăl în aceeaşi unitate de învăţământ, că i-ar fi agresat copilul. Cum lucrurile s-au tranşat în cele din urmă între părţi, primarul nu a contenit să-l susţină pe acesta, mai ales că, la câteva luni mai târziu, a fost schimbat cu un alt cadru didactic. Anul trecut în luna octombrie, Drăgulescu declara, public, că el nu o va susţine pe noua directoare a şcolii numită de Ion Işfan. „Între primărie şi şcoală nu mai este colaborare. Din momentul în care s-au schimbat directorii fără ştirea mea şi fără să fiu întrebat s-a rupt orice legătură”, declara, atunci, revoltat, Liviu Drăgulescu, primarul din Licurici.
Lucrurile, se pare, nu s-au schimbat nici măcar acum când primarul vrea să i se schimbe viceprimarul de la PPDD, acceptând alături un pesedist, cu condiţia ca directoarea şcolii să fie schimbată cu fostul ocupant al postului. Social-democraţii au refuzat trocul, rămânând de văzut cum se va tranşa în viitoarea şedinţă de Consiliu Local care se va organiza până la finalul acestei luni.
În CL Licurici se află un consilier UNPR, fost viceprimar, trei consilieri de la PDL, unul de la PRM, doi de la PPDD şi 4 de la USL.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here