Vindeau încălţăminte contrafăcută la Festivalul Berii

337

Doi bărbaţi, unul din Giurgiu iar celălalt din Galaţi, au intrat în vizorul oamenilor legii după ce au fost prinşi comercializând pantofi sport contrafăcuţi la „Festivalul Berii” din Târgu-Jiu. Pantofii sport au fost confiscaţi iar cei doi comercianţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărfii înregistrate”.

Cei doi bărbaţi au fost depistaţi de un echipaj de jandarmi constituit din cadrul compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, împreună cu luptători din Detaşamentul Mobil, pe timpul executării unei acţiuni de combatere a faptelor antisociale în municipiul Târgu-Jiu. „Numiţii S.V., de 20 ani, domiciliat în municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, şi A.V., de 41 ani, domiciliat în localitatea Mihăileşti, judeţul Giurgiu, care ofereau spre vânzare la „Festivalul Berii” perechi de încălţăminte sport ce purtau însemnele şi denumirea mărcilor ,,PUMA” şi ,,NIKE”, fără a poseda însă certificat de conformitate pentru produsele comercializate”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj.
Perechile de încălţăminte sport ce purtau însemnele şi denumirea mărcilor menţionate au fost confiscate şi depuse în Camera de Corpuri Delicte a unităţii. Jandarmii au întocmit pe numele celor doi comercianţi actele de constatare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărfii înregistrate”, faptă prevăzută şi pedepsită de prevederile din Legea nr. 84/1998 R.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here