Zece tineri, reţinuţi după un scandal la Padeş

361

Zece tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani, din comuna Padeş, au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce s-au luat la bătaie în faţa unui local din comună. Cei zece tineri sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Scandalul a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropierea unui local din comuna Padeş. Sesizaţi printr-un apel la 112, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana s-au deplasat la faţa locului, unde au dat peste doi dintre scandalagii, C.A., de 28 de ani şi B.N., de 31 de ani, ambii din comuna Padeş. Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri şi, ulterior, urmare a extinderii cercetărilor de către echipa operativă constituită la nivelul Poliţiei Oraşului Tismana, s-a stabilit că la scandal au mai participat şi alţi tineri. „Beneficiind de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului de Acţiuni Speciale – I.P.J. Gorj, au fost identificaţi şi ceilalţi opt suspecţi participanţi la scandal, respectiv N.I.F., de 27 ani, C.D., de 26 ani, B.D.C., de 25 ani, G.D.G., de 20 ani, S.I., de 23 ani, B.I., de 20 ani, B.N., de 33 ani şi B.M.I., de 26 ani, toţi din comuna Padeş, aceştia fiind depistaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că în data de 27 iulie, în jurul orelor 03:10, aflându-se în incinta localului public, cei zece suspecţi şi-au adresat reciproc cuvinte şi expresii jignitoare. Conflictul spontan a degenerat, fiind urmat de agresiuni reciproce, tinerii continuând să se lovească pe acostamentul şi partea carosabilă a DJ 671 Padeş, în apropierea localului. „Având în vedere că prin faptele săvârşite, suspecţii au provocat teamă şi indignare în rândul cetăţenilor, producând tulburarea ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au dispus reţinerea acestora, pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj”, a precizat Daniel Tică.
În cursul zilei de 28 iulie, cei zece suspecţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspecţilor.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here