Morega: “Sper ca organele de control să facă lumină la Pandurii”

338

Fostul deputat de Gorj, Dan Morega, a comentat, descinderile de ieri ale organelor de control la CS Pandurii, în urma plângerilor scrise făcute la poliţie de conducerea Complexului Energetic Oltenia. Morega a menţionat astfel că se bucură că, în sfârşit, organele de anchetă se urnesc să facă aceste verificări, asta deşi în ultimul deceniu a tot semnalat, în diverse medii, abuzurile săvârşite de Marin Condescu şi de clica acestuia.

,,Iată că după 10 ani de zile, în care am tot prezentat, în diferite conferinţe de presă, documentat, o serie întreagă de abuzuri şi ilegalităţi săvârşite de fostele administraţii din minerit şi energie, dar în mod special pe cele ale USMO, avându-l ca mentor pe marele grangur Condescu, abia astăzi s-a luat taurul de coarne. Până astăzi(n.r. ieri) nu s-a întâmplat mai nimic”, a declarat Morega, aflând că, ieri, Poliţia Economică şi comisarii Gărzii Financiare Gorj au efectuat mai multe verificări la clubul de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, ca urmare a depunerii unor plângeri de către reprezentanţii CEO, principalul finanţator. “Ştiţi foarte bine că, în urmă cu 5 ani, m-am luptat în Parlament( şi cunosc că am făcut asta până în 2012 inclusiv, şi gorjenii) să fac cunoscute abuzurile lui Condescu, atât la CS Pandurii cât şi la SNLO şi la fostele complexe energetice. Cu toate că guvernele PDL au confirmat abuzurile şi ilegalităţile lui Condescu, semnalate de mine, vorbesc atât de hoţiile realizate cu firmele sindicatelor în aşa-zilele negocieri directe, unde au supt vârtos de la fostele complexe energetice şi SNLO, ca şi de cele de la CS Pandurii, măsuri, cu adevărat, nu s-au luat. Banii încasaţi de Condescu şi de grangurii lui şi felul în care clica în cauză sugea sume imense de la mineri şi energeticieni, dar şi situaţiile financiare are CS Pandurii pe ultimii doi ani le-am prezentat de altfel, recent, într-o conferinţă de presă şi la o emisiune TV. De altfel, lupta mea împotriva acestor hoţii a continuat şi după instalarea Guvernului Ponta, prin interpelări adresate premierului şi ministrului Economiei, ca organele statului, iată, de această dată, singura de altfel, să percuteze. Organelor statului, la recenta emisiune TV, m-am adresat direct, pentru a lua poziţie împotriva acestor ilegalităţi crase. M-am adresat, public, controlului fiscal, Gărzii Financiare, poliţiei, parchetelor şi DNA-ului să-şi facă datoria şi nimic altceva, pentru ca gorjenii, care suferă extrem urmare a sindicatelor şi administraţiei deficitare până acum, să poată răsufla uşuraţi”, a completat fostul parlamentar.

Huzurul se plăteşte
Morega a menţionat că, în opinia sa dar şi în cea a miilor de gorjeni, ar fi timpul ca vinovaţii care au huzurit, pe banii încasaţi mişeleşte, să plătească pentru faptele lor. ,,Să dea D-zeu ca lucrurile să decurgă în normalitate şi vinovaţii să plătească pentru huzurul în care au trăit şi trăiesc, plimbându-se în toată lumea pe banii minerilor şi energeticienilor, construindu-şi vile fără număr, cu dotări extravagante, tot fără număr”, a subliniat acesta, făcând referire şi la conturile pline ale lui Condescu, cel care şi-a permis, pe numele soţiei, să ia titluri de stat de la bancă de 700.000 de euro.
,,Mă întreb şi sunt mulţi alţii care se întreabă, de unde aceşti bani pentru Condescu şi ai lui. Limuzine, după limuzine şi, în plus, el, nu se poate plimba decât cu Mecedesul ML ultimul tip. Dar sper ca organele de control ale statului, care au descins în mafia sindicatelor şi la CS Pandurii, să facă lumină. Vreau să cred, de asemenea, că premierul Ponta, în baza raportului Corpului de Control, transmis la DNA, urmăreşte finalitatea celor relatate de mine prin interpelări şi în mass-media locală, regională şi naţională”, a conchis Morega.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here