Prinşi la pescuit cu plasă monofilament

364

Jandarmii gorjeni au prins în flagrant mai multe persoane care pescuiau, pe râul Jiu, cu „paraşute”, în apropierea podului rutier care face legătura între localităţile Vlăduleni şi Fărcăşeşti. Aceştia s-au ales cu dosar penal pentru utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament.

Un echipaj de jandarmi din cadrul Grupei Supraveghere Ordine Publică Rovinari a fost direcţionat de către Compartimentul Monitorizare Misiuni şi Evenimente al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj, duminică, în jurul orelor 16.30, să verifice aspectele sesizate telefonic referitoare la faptul că mai multe persoane pescuiesc, pe râul Jiu, cu unelte interzise de lege, în apropierea podului rutier care face legătura între localităţile Vlăduleni și Fărcășești.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, Alin Ivan, la locul solicitării, a fost direcţionat un echipaj de jandarmi, care, a constatat că aspectele sesizate se confirmă, fiind depistat un bărbat domiciliat în Rovinari, în timp ce pescuia pe râul Jiu, cu ajutorul unei undițe tip lansetă prevăzută cu plasă monofilament tip ”parașută”. Bărbatului i-a fost întocmit un act de constatare în baza art. 214 Cod de procedură penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, „pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale”, precum şi „pescuitul cu unelte şi scule neautorizate” fapte prevăzute şi pedepsite de prevederile din O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Trei rovinăreni cu “paraşuta”
În jurul orelor 19.45, echipajul de jandarmi, a depistat alte trei persoane, care pescuiau cu unelte interzise de lege tot pe Jiu, domiciliaţi tot în Rovinari. Printre aceştia se afla şi un minor în vârstă de 17 ani. În baza art. 214 Cod de procedură penală, şi acestor persoane le-au fost întocmite, de către jandarmi, actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here