Consiliul Local Fărcăşeşti, la un pas de dizolvare

343

Şedinţa de vineri de Consiliu Local(CL) Fărcăşeşti nu s-a bucurat nici de data acesta de prezenţa consilierilor USL şi PPDD ai comunei, motiv pentru care Dănuţ Bălu, primarul localităţii, ia în calcul şi dizolvarea acestui organism. Edilul a informat deja consilierii puţini veniţi la şedinţă că va demara procedurile pentru “încetarea de drept” a CL Fărcăşeşti. Este a treia şedinţă consecutiv la care consilierii în cauză nu s-au prezentat, ultima la care au participat fiind în 30 aprilie.

La şedinţa de vineri trebuia să se ia din nou în discuţie proiectele supuse aprobări consilierilor încă din 31 mai, fiind aceeaşi ordine de zi. Pentru ca CL să fie dizolvat este necesar însă ca instanţa de judecată să fie sesizată în acest sens, iar într-un astfel de cadru să se constate îndeplinirea procedurii şi încetarea de drept a activităţii acestui organism. “Doar şase consilieri s-au prezentat la ultimele trei şedinţe de Consiliu Local în Fărcăşeşti, pe ordinea de zi aflându-se şi susţinerea financiară pentru organizarea evenimentului de duminică legat de resfinţirea bisericii. Ei nu s-au prezentat la şedinţa de CL şi pentru a nu vota demersurile legate de resfinţirea la care de altfel nu au participat”, a declarat primarul, Dănuţ Bălu.

Alegeri la un an după cele locale din 2012
Dacă primarul va începe procedurile pentru dizolvarea CL, hotărârea instanţei trebuie adusă la cunoştinţa Prefecturii Gorj, prefectul transmiţând mai departe Guvernului că la Fărcăşeşti trebuie organizate din nou alegeri locale. Prin Hotărâre de Guvern ar mai rămâne să se stabilească o dată a alegerilor, localnicii urmând să fie chemaţi la urne pentru a-şi vota, din nou, consilierii locali.
Duminică s-a resfinţit biserica în Roşia-Jiu şi în ciuda faptului că însuşi mitropolitul Olteniei a oficiat slujba, consilierii USL şi PPDD nu s-au prezentat nici la acest eveniment pentru care nu au aprobat banii necesari.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here