Nioaţă a dat declaraţii Poliţiei! – Primăria Bumbeşti-Piţic a contestat actul Prefecturii Vâlcea

348

Petre Golu, crescătorul de animale care a concesionat Muntele Galbenu pe data de 8 mai 2013, susţine că este pregătit să renunţe la concesiune dacă procesul deschis luni de Primăria Bumbeşti-Piţic cu autorităţile din Vâlcea se va finaliza cu un insucces pentru autorităţile gorjene. Golu menţionează că prin contractul încheiat cu autorităţile din Bubeşti-Piţic s-a obligat să renunţe la concesiune dacă demersul în instanţă privind dreptul de proprietate al comunei asupra Muntelui Galbenu va eşua.

Până atunci, aşteaptă însă ca Judecătoria Brezoi din judeţul Vâlcea să se pronunţe legat de actul emis de Prefectura Vâlcea care anunţa autorităţile locale din Bumbeşti-Piţic că nu au drept de proprietate asupra Muntelui Galbenu. Golu consideră, în continuare, că nu a făcut nicio ilegalitate privind concesionarea Muntelui Galbenu, pentru care a plătit 20.000 de lei, şi menţionează că nu i-ar fi plătit pe consilieri cu 100 de milioane de lei vechi aşa cum susţin anumiţi localnici şi chiar consilieri. Crescătorul de animale susţine, de asemenea, că nu vede nicio ilegalitate în încasarea viitoare a fondurilor europene prin APIA Gorj şi nu se teme de organele de cercetate penală care deja au demarat verificări în cauză deoarece toate demersurile sale ar fi legale. Ciobanul nu consideră astfel corect protestul făcut de cei 4 fermieri în faţa Primăriei Bumbeşti-Piţic deoarece acesta susţine că toţi utilizează gratis un teren în suprafaţă de 200 de hectare, gol alpin, în Muntele Stănişoara faţă. Actul în cauză a fost semnat în 5 iunie 2013 la Obştea Stănişoara, fapt care demonstrează, în opinia lui Golu, că protestarii aflaţi acum în greva foamei au unde-şi paşte animalele iar greva ar fi făcută cu “scop politic”. Asta, deoarece Florin Martescu s-ar teme că primarul Michy Nioaţă ar putea obţine dreptul de proprietate asupra Muntelui Galbenu, iar acest demers i-a asigura un al doilea mandat de primar al localităţii, acesta fiind invidios că primarul ar fi făcut în localitate drumuri comunale, împrejmuiri la bisericile comunei, gard la primărie şi parcare.

Cheltuielile cu procesul, suportate de Golu
“A intrat în vigoare Legea 165 care susţine că nu se pot face validări timp de 6 luni iar invalidarea făcută de Prefectura Vâlcea era făcută încălcând legea”, a declarat primarul Nioaţă. În ce priveşte cheltuielile de judecată, edilul local susţine că va solicita Consiliului Local o analiză privind cheltuielile de judecată. “Dacă consilierii stabilesc să le plătească Golu cheltuielile de judecată vom face asta, dacă nu, nu”, a completat primarul.

Ancheta Parchetului Novaci a început
Primarul a menţionat că a dat deja declaraţii în faţa poliţiştilor din Novaci care l-au căutat ieri dimineaţă la primărie în legătură cu tranzacţia privind concesionarea Muntelui Galbenu pentru Petre Golu. “Chiar acum dau declaraţii în faţa poliţistului din Novaci”, a declarat Nioaţă, care spunea acum câteva zile că nu se teme de o anchetă a organelor de cercetare penală împotriva sa.

Greva foamei, oprită
“Am avut discuţii cu greviştii şi le-am spus că singura cale de rezolvare a problemei este instanţa. Ei au venit la 10.00, am discutat o jumătate de oră şi greva s-a oprit. Miercuri nu se va face grevă”, a conchis Nioaţă.
Sunt informaţii însă că ciobanii au întrerupt procesul deoarece trebuie să urce oile la munte, şi nu ar mai fi avut cum să protesteze.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here