Minoră răpită la Moi de un violator periculos

416

Caz extrem de grav în comuna Bâlteni, unde zeci de poliţişti au fost mobilizaţi de sâmbătă noaptea pentru a găsi o fată de 16 ani, despre care se ştie că a fost luată cu forţa din faţa casei părinteşti de către un individ extrem de periculos, un violator care a ieşit din spatele gratiilor în urmă cu câteva luni. Acesta a avut şi un complice, pe care poliţiştii l-au reţinut ieri, el mărturisind că pe parcursul câtorva ore a reuşit să-i urmărească pe anchetatori pentru a vedea ce piste au.

Ana Maria Vâlceanu este elevă la liceul din Rovinari, iar sâmbătă seara stătea de vorbă cu prietenul său la poarta casei părinteşti. Tatăl său care era în casă nu şi-a făcut griji pentru fată întrucât ştia că aceasta nu pleacă niciunde şi că va reveni în locuinţă în scurt timp. L-a sunat însă un poliţist de la Bâlteni care i-a comunicat că o caută pe fiica sa, dată dispărută de băiatul cu care era la poartă. A început o lungă serie de căutări, care de abia ieri după-amiază s-a concretizat cu identificarea unui suspect, care este complice la dispariţia minorei.
Zeci de poliţişti au fost aduşi în satul Moi pentru a o căuta pe Ana Maria, aceasta fiind însă de negăsit. În timp ce părinţii săi disperau că nu ştiu nimic despre ea, mai ales că mama i-a găsit nu departe de casă, într-o pădurice, bucăţi dintr-o bluză, papucii şi telefonul mobil, tânărul anchetat de poliţişti le-a mărturisit acestora că ore în şir i-a spionat pentru a vedea pe ce piste merg. Individul avea un loc de unde ştia că nu va fi băgat în seamă, o casă în construcţie din apropierea locuinţei fetei, fiind la curent astfel cu toate mişcările anchetatorilor. Adus la Moi pentru a spune ce s-a întâmplat, suspectul le-a prezentat poliţiştilor o casă aflată în construcţie în care a stat ore în şir şi i-a urmărit pe poliţişti.

Au luat-o cu forţa
La reconstituirea făcută în teren, Negrea, în vârstă de 18 ani, a mărturisit că în aceeaşi casă din care i-a urmărit pe poliţişti a stat ascuns împreună cu Cristian Gheorghe Baţai, de 30 de ani, sâmbătă seara, când au aşteptat momentul prielnic pentru a o lua cu forţa pe Ana Maria Vâlceanu. O perioadă chiar a ţinut legătura prin telefon cu Baţai, spunându-i ce fac poliţiştii, după care, la cererea expresă a acestuia, a şters toată memoria telefonului, pentru a face dispărute dovezile care-i puteau incrimina pe cei doi.
Pe parcursul prezenţei complicelui în satul Moi, la reconstituire, rude ale fetei dispărute i-au adresat înjurături şi i-au cerut să spună unde se află Ana Maria Vâlceanu, el declarând că nu ştie unde s-ar afla tânăra. Mama fetei i-a cerut acestuia de mai multe ori să spună ce s-a întâmplat cu fiica sa, şeful IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Salvador Caragea, implicat direct în această anchetă, fiind nevoit să intervină personal şi să-i spună femeii să aibă încredere în poliţişti şi în cercetările pe care le fac. În acelaşi timp, şeful IPJ Gorj l-a oprit din mers pe tatăl Anei Maria Vâlceanu după ce acesta plecase cu o maşină în care luase o bucată de ţeavă metalică pentru a-l ataca pe suspectul depistat de poliţişti. Rude ale lui Dumitru Vâlceanu i-au comunicat lui Caragea că bărbatul este pe cale să facă „o mare prostie”, după discuţiile purtate tatăl fetei calmându-se şi promiţând că nu va recurge la nici un gest sau faptă care să îl atragă ulterior răspunderea penală.
Părinţii îndureraţi au fost şi la rude ale lui Baţai acasă, cerându-le să li se spună unde s-ar afla acesta. Ei nu au avut însă succes, cineva din familia bărbatului deja condamnat pentru un alt viol făcându-şi timp cu greu să stea de vorbă cu poliţiştii care i-au bătut la uşă. Aseară anchetatorii au făcut rost de o autorizaţie de percheziţie şi au mers la locuinţa respectivă în speranţa că vor găsi noi probe. În paralel au continuat cercetările şi căutările prin pădure, până la ora închiderii ediţiei Ana Maria fiind încă de negăsit, la fel ca şi cel care a răpit-o.
Gelu Ionescu

N.R. Până la închiderea ediţiei, minora a fost găsită în pădurea din apropierea satului Moi. Eleva a fost dusă la Poliţia Rovinari pentru audieri, iar ulterior la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here