Primarul de Godineşti, înţepat de 15 albine

354

Gheorghe Corbeanu, primarul PSD din Godineşti, a fost înţepat de albine în urmă cu două zile, în timp ce se ocupa de cei 25 de stupi proprii. Insectele l-au înţepat pe primar deşi acesta avea echipament de protecţie. Aflat la al treilea mandat la Godineşti, primarul Corbeanu este cunoscut ca priceput în agricultură, albinărit şi grădinărit.

Edilul s-a prezentat miercuri la întâlnirea cu primarii de la Prefectura Gorj având faţa umflată de veninul zburătoarelor din propria stupină. Incidentul s-a petrecut în timp ce edilul desfăcuse stupii iar insectele i-au intrat pe sub masca de protecţie. Primarul susţine că nu a solicitat ajutor medical şi a îndurat cu stoicism durerea provocată de veninul albinelor. De altfel, veninul ar face bine la reumatism. „În timp ce mă ocupam de stupi am fost înţepat, cred că de vreo 15 albine, de mai multe ori. Deşi aveam mască de protecţie, au intrat pe sub aceasta şi m-au muşcat de cap, de ochi, de urechi de gât. Nu am mers la medic. Ştiam că nu fac alergie dar mi-a fost teamă că pot face, de la atâtea înţepături. Apicultura te mai scoate din nebunia din primărie”, a declarat Gheorghe Corbeanu, edilul de Godineşti.
Primarul este pasionat de agricultură, albinărit şi grădinărit, ba mai mult acesta declara în urmă cu un an că are curtea plină de păsări şi este pasionat de peştişorii exotici. Acesta cheltuieşte sume mari de bani pentru a-şi achiziţiona cele mai frumoase specii de păsări sau peşti.

Cercetat pentru fonduri europene, pe declaraţii false
Întrebat de jurnalişti despre incidentul cu albinele, primarul din Godineşti s-a justificat singur în ceea ce priveşte accesarea proiectelor europene pentru care a fost cercetat începând din ianuarie, acesta având dosar penal din pricina accesării acestor fonduri. „Am 25 de stupi dar nu mă întrebaţi că nu am proiecte nu… deşi puteam să fac, pentru că am şi băiat şi fată”, a mai declarat edilul.
Asupra lui Corbeanu s-au efectuat cercetări în dosarul obţinerii de bani europeni în baza unor semnături şi declaraţii false. Acesta a obţinut ilegal subvenţii acordate din fonduri europene pentru o suprafaţă de 22 hectare de păşune amplasată pe raza comunei Godineşti, în baza unor declaraţii false, fără să îndeplinească condiţiile impuse prin «Pachetul de Agromediu», iar fondurile au fost utilizate fără existenţa unor documente justificative. Pentru aceste fapte, pe numele primarului din Godineşti a fost întocmit ,,dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în declaraţii, şi obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general şi de la Uniunea Europeană”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here