Director anchetat pentru un elev care a sărit pe geam

357

Directorul unei şcoli generale din Gorj este cercetat de Poliţie pentru purtare abuzivă, după ce un elev pe care îl muştruluise s-a aruncat de pe geamul de la etajul unu al clasei în care învăţa. Incidentul a avut loc în cursul zilei de joi, elevul de clasa a şaptea fiind transportat la spitalul municipal Motru, unde medicii au constatat că are doar o mână luxată, el revenind vineri la ore.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, spune că poliţiştii au deschis un dosar penal în care fac cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs incidentul. „Din primele cercetări, poliţiştii au constat că, anterior acestui incident, directorul instituţiei de învăţământ i-a atras atenţia elevului cu privire la comportamentul său. Cercetările continuă pentru lămurirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul respectiv, în cauză fiind constituit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă”, a menţionat Dochian.
Directorul şcolii generale din comuna Slivileşti, Iulian Georgescu, afirmă, la rândul său, că el nu a făcut altceva decât să-i ceară elevului respectiv să nu mai producă scandal în unitatea de învăţământ, băiatul fiind unul cu probleme, anchetat în trecut de Poliţie inclusiv pentru furt şi plecări repetate de acasă. „El avusese în pauza dintre ore o dispută pe nişte bani cu un alt elev, cu care este şi vecin în satul în care locuiesc amândoi. La final de pauză am mers la clasă şi i-am cerut doar să încerce să îşi rezolve pe cale amiabilă conflictul pe care îl are, pentru a nu mai avea din nou probleme cu Poliţia. Ulterior a început ora de chimie, eu am plecat din clasă şi, din discuţiile pe care le-am avut cu colegii lui, am înţeles că s-a dus la fereastră şi s-a aruncat de acolo fără să fi spus cuiva ceva. Tatăl său mi-a declarat acum că ar fi vrut să vină acasă pentru că se gândise că poate îl caută Poliţia la şcoală”, afirmă directorul şcolii.
Inspectoratul Şcolar Gorj a deschis, la rândul său, o anchetă internă pentru a lămuri împrejurările în care s-a produs incidentul, tatăl băiatului precizându-le reprezentanţilor instituţiei că nu are ce să-i reproşeze directorului şcolii, mulţumindu-i chiar că, de-a lungul timpului, l-a ajutat în rezolvarea unor probleme de comportament pe care le-a avut fiul său.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here