Edilul din Ţicleni, la primul dosar penal

346

La aproape un an de zile de la alegerea sa în funcţia de primar, Constantin Radu are parte de un dosar penal în care a fost reclamat pentru că ar fi luat de pe un teren care nu-i aparţine o cantitate destul de mare de lemne. Cel care l-a reclamat este un fost adversar de-al său din campania electorală, Silviu Sprânceană, membru al UNPR, edilul fiind votat din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu. Lemnele au fost luate din apropierea unei proprietăţi de-a lui Sprânceană, acesta spunând că a revendicat şi terenul de pe care au fost tăiaţi arborii care fac obiectul plângerii sale, la mijloc fiind vorba de stejari care au vârsta de vreo jumătate de secol.

„Nu erau arbori ajunşi la maturitate şi sunt o specie de stejar american, o specie deosebită. Dumnealui a luat de aici vreo 50 de metri cubi fără să aibă nicio hârtie care să-i dea dreptul să taie de pe terenul pe care eu şi rude ale mele îl revendicăm. Dumnealui şi-a dat o aprobare ca primarul, i-a trimis pe cei de la ajutorul social să taie şi a crezut că nu-i face nimeni nimic. Acum nici nu e voie să se taie arbori în pădure, dar dumnealui nu a ţinut cont de aşa ceva. Sunt cinci arbori tăiaţi chiar de lângă o fântână de la care noi obişnuiam să bem apă când veneam aici să muncim pământul. Măcar un copac dacă lăsa aici de umbră şi ar fi dat dovadă de un pic de omenie. Crede că dacă e de la Partidul Poporului nu-i zice nimeni nimic, dar vă spun eu că poporului nu-i prea convine ce-a făcut domnul primar aici pentru că a tăiat ca-n codrul verde”, declară Sprânceană.
Constantin Radu nu-şi face niciun fel de probleme despre dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei. El spune că a fost chemat la Poliţie şi a şi prezentat documente din care reiese că a avut avizele necesare şi că a plătit pentru a cumpăra cantitatea de 18 metri cubi de lemn. Edilul susţine că nu a încălcat legea cu nimic şi consideră că Sprânceană nu-l poate acuza de nimic atâta timp cât terenul de pe care au fost tăiate lemnele nu sunt în proprietatea acestuia. Poliţiştii au confirmat că au dosarul în lucru şi au menţionat că, la final, îl vor înainta către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunerile corespunzătoare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here