Tupeu a la Condescu! – Vrea 16 miliarde de la Ciurel dar are de dat înapoi de 5 ori mai mult

348

Şeful FNME, Marin Condescu, i-a solicitat recent, în scris, lui Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia(CEO), să acorde, de urgenţă, 1,6 milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru fotbaliştii de la Pandurii care au nevoie să li se achite prima de efort. Condescu a menţionat în cerere şi necesitatea efectuării şi a altor plăţi, motivând că unităţile care fac parte acum din CEO sunt acţionare ale Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu. Condescu cere aceşti bani deşi, prin executare silită, este obligat să restituie CEO 8 milioane de lei.
La începutul acestei săptămâni, Marin Condescu, preşedintele CS Pandurii, s-a dus cu jalba-n băţ la managerul CEO, Laureţiu Ciurel, pentru a-i cere bani. Şi nu e vorba de vreo sumă mică, Condescu solicitând acordarea a 16 miliarde de lei vechi, pentru necesarul jucătorilor şi ale clubului, asta în condiţiile în care CEO a executat silit clubul pentru suma de 8 milioane de lei.

CEO ia pe o parte şi dă pe alta?!
Controlul Curţii de Conturi a obligat CEO să recupereze 8 milioane de lei, bani acordaţi ilegal CS Panduri de unităţile care fac parte acum din noua structură. O hotărâre judecătorească impunea chiar ca toată suma să fie recuperată până pe 31 martie 2013, Marin Condescu cerând o eşalonare a datoriei către CEO. “Noi avem datoria să recuperăm banii, care spune Curtea, au fost alocaţi fără ca ei să fie prinşi în buget. Împotriva acestei decizii a Curţii, Divizia Minieră a făcut o contestaţie în instanţă solicitând suspendarea executării acelei decizii. Pentru că deciziile Curţii sub obligatorii, dacă nu le execuţi, avem o hârtie de la Curte care spune că se pedepseşte cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani. Atunci s-a cerut în instanţă suspendarea executării, dar din păcate s-a pierdut apoi am cerut la Club să se întâmple asta. Acum avem o ofertă din partea Clubului de reeşalonare a sumei, pe parcursul a câtorva ani, prin care să ne plătească anual o sumă până la stingerea datoriei. Este vorba de 8 milioane la Pandurii şi opt sute de mii la Minerul Motru”, spune în urmă cu o lună managerul CEO, Laurenţiu Ciurel.
Directoratul Complexului Energetic Oltenia a respins însă, câteva zile mai târziu, solicitarea celor de la Clubul Sportiv Pandurii Târgu-Jiu privind eşalonarea datoriei de 8 milioane de lei, rezultată în urma controlului de la Camera de Conturi. Membrii Directoratului au considerat că nu este suficient de fundamentată şi au cerut documente în plus.
Şi astfel, deşi are o grămadă de bani de dat înapoi CEO, Condescu cere alţi bani managerului Ciurel, folosindu-se de faptul că o parte a unităţilor din CEO sunt acţionari ai Clubului.

Datorie achitată din banii CEO
Dacă Ciurel şi Directoratul va aproba solicitarea lui Condescu, în condiţiile în care Clubului Pandurii i s-a aprobat între timp eşalonarea datoriei, ar însemna că CS va achita debitul spre CEO cu banii oferiţi de acum de Complexul Oltenia.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here