Creţan şi alte două federaţii au refuzat discuţiile cu Condescu

359

Întâlnirea organizată ieri de liderul sindical Marin Condescu la sediul USMO din Târgu-Jiu, realizată în vederea armonizării salariilor angajaţilor din Complexul Energetic Oltenia(CEO), nu s-a bucurat de prezenţa lui Constantin Creţan, cel care reprezintă la negocieri Federaţia Naţională Mine-Energie Univers, şi nici de cea a reprezentanţilor Sindicatului Naţional din Petrom, care are statut de Federaţie. Nu au fost prezenţi la discuţiile care au durat în jur de patru ore nici reprezentanţii Federaţiei Energetica. Cu toate acestea, la întâlnirea organizată de Condescu s-ar fi stabilit, o declară Constantin Creţan, păstrarea tuturor drepturilor sindicale şi acordarea primei de vacanţă pentru angajaţii CEO, în cuantum de 75% din salariul brut al fiecărui angajat.

La negocierile de luni cu administraţia CEO, Marin Condescu, în prezenţa directorului general Laurenţiu Ciurel, a invitat şi reprezentanţii celor trei Federaţii la o discuţie pe tema armonizării tuturor salariilor din Complexul Oltenia. Nu a făcut excepţie nici Constantin Creţan din invitaţia oficială a lui Condescu, deşi se cunosc animozităţile sindicale apărute şi menţinute între cei doi. Creţan a refuzat dialogul cu Condescu, menţionând că hotărârile luate ieri, într-o zi de pauză în privinţa negocierilor din CEO, au fost luate oricum în defavoarea angajaţilor. Întâlnirea s-a organizat marţi între orele 11-15 fiind destul de tensionată.

Vot la unison
Potrivit lui Creţan, aghiotanţii lui Condescu, prezenţi la întrunirea de ieri, au votat în masă pentru păstrarea drepturilor câştigate de sindicate deşi, la acest capitol, intra şi păstrarea primei de vacanţă la 75% din salariu brut. “Noi cele trei federaţii care nu au fost prezente la discuţiile cu Condescu suntem pentru acordarea primei de vacanţă în cuantum fix. Ei vor 75% din salariul fiecăruia dar nu este corect deoarece unii angajaţi iau şi câte 300 de milioane de lei vechi lunar, si alţii iau 20 de milioane. Vă imaginaţi cât reprezintă o primă de vacanţă dintr-un salariu de 20 de milioane şi cât din unul de 100”, a declarat Creţan. Liderul de sindicat a menţionat şi că solicitarea administraţiei CEO este ca această primă să fie stabilită în cuantum fix, adică o sumă fixă pentru toată lumea. “În ciuda cerinţei administraţiei CEO, sindicaliştii din SNLO au votat marţi cum le-a dictat Condescu. Nimic noi, de altfel. Vom vedea însă ce se va întâmpla la negocierile de joi”, a conchis Creţan.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here