Revizuirea, piedica pusă de CL Peştişani lichidatorului firmei lui Dan Floarea

359

Apelul devenit recurs la Curtea de Apel(CA) Craiova, judecat între Consiliul Local Peştişani şi lichidatorul firmei Tech Safety, aparţinând afaceristului Dan Floarea, s-a finalizat negativ pentru autorităţile locale. Asta deoarece instanţa din Bănie a respins ca tardiv recursul Consiliului Local(CL) Peştişani la soluţia dată de Tribunalul Gorj, instanţă care i-a dat câştig de cauză lichidatorului judiciar Consulting Company IPURL, punând autorităţile aproape în postura de a achita 24 de miliarde de lei vechi, pretenţiile ridicate pentru lucrările de la campusul din localitate. Reprezentanţii CL Peştişani nu s-au lăsat bătuţi şi au cerut revizuirea sentinţei civile, încercând astfel să schimbe soluţia CA Craiova.

Calvarul de la Primăria Peştişani este departe de a se finaliza, asta deşi în Consiliul Local există o bătălie pentru ciolan, în cauză pentru funcţia de viceprimar, de parcă la această instituţie publică ar alerga căinii cu covrigi în coadă. Astfel, pe lângă o anchetă penală, un primar şi câţiva salariaţi urmăriţi penal, viitorul viceprimar din Peştişani mai moşteneşte şi obligarea la acordare a banilor pentru lichidatorul firmei lui Dan Floarea, care a pretins şi aproape a câştigat la instanţă 24 de miliarde de lei vechi pentru lucrarea neterminată a campusului din localitate, dar şi pretenţiile financiare ale SC Maserati SRL din Ţicleni, firma liberalului candidat pe Colegiul 2 de Senat, Dian Popescu care solicită bani pentru lucrarea “Baza Sportivă” de la Frânceşti.

Lichidatorul lui Floarea vrea banii rapid
În luna martie, lichidatorul firmei lui Floarea, Tech Safety, acţiona în judecată la Tribunalul Gorj, Consiliul Local Peştişani solicitând acordarea de către acest organism a sumei de 24 de miliarde de lei vechi, unii consilieri spun că suma ar fi de 28 de miliarde, pentru lucrările efectuate de firma afaceristului, neplătite de autorităţile locale. În numai două termene, instanţa gorjeană îi dă dreptate lichidatorului Consulting Company IPURL, stabilind că CL Peştişani trebuie să îi dea banii pe lucrări. La numai o zi după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova decideau să admită recursul Parchetului Judeţean Gorj în cazul Florin Pavel, băgându-l pe acesta în arest pentru 29 de zile, reprezentantul juridic al Consiliului Local Peştişani declara apel societăţii Tech Safety SA şi lichidatorului judiciar al societăţii, Consulting Company IPURL. Apelul la soluţia dată de instanţa Tribunalului Gorj a fost astfel atacată pe 27 iunie 2012, urmând să se judece la Curtea de Apel Craiova, în septembrie. Instanţa din Bănie stabileşte că apelul declarat de fapt de Consiliul Local Peştişani era un recurs, respingându-l totodată ca tardiv. Soluţia este irevocabilă, obligând CL Peştişani să plătească banii ceruţi de lichidatorul firmei lui Floarea. Mai există o şansă însă pentru schimbarea sentinţei, cel puţin asta susţin reprezentanţii Primăriei Peştişani.

Revizuire şi avocat plătit pentru câştigarea procesului
Astfel acum CL Peştişani a apelat la o revizuire mizând pe faptul că din eroarea sentinţei dată de Tribunalul Gorj, s-a declarat apel în loc de recurs la soluţia dată la Târgu-Jiu. Acest demers ar putea schimba sentinţa sau nu, Consiliul Local putând fi pus, în final, în postura de a achita banii în cauză lichidatorului firmei lui Dan Floarea.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here