Porcăiala on-line a poliţiştilor

355

De ceva timp încoace, ziarele on-line sunt pline, la rubricile destinate cititorului, de comentarii care mai de care insultătoare. Şi pentru că porcăiala o fac porcii, într-un război care le aparţine în totalitate au fost introduse şi numele unor persoane care nu au nicio legătură cu porcăiala lor. Ştim că porcii se mănâncă între ei şi, lucrul acesta n-ar fi deranjat pe nimeni, s-ar fi realizat o selecţie naturală. Însă, oameni de afaceri, procurori, judecători şi jurnalişti au fost băgaţi, fără voia lor, în lăturile şi mocirca porcească. În afara acestei mizerii, se spune că promotorii porcăielii sunt angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai SIPI şi MAI. Acesta este lucrul care ar trebui să dea cel mai mult de gândit. Dacă, într-adevăr, lucrurile stau aşa, atunci ar trebui să ne punem semne mari de întrebare în privinţa calităţii acestor oameni care sunt plătiţi să facă dreptate.

Ani de zile s-au scris pagini întregi despre mizeria din poliţia din Gorj. Cum poliţiştii au pactizat cu infractorii, cum miliţienii se mai ascundeau încă prin birourile Inspectoratului de Poliţie Gorj. De câţiva ani, lucrurile păreau în regulă. Că iar au dispărut legăturile interlopilor cu poliţiştii, că Poliţia, încet-încet se curăţă. Total fals! În realitate, mizeria din instituţie s-a împuţit de-a binelea, iar acum a devenit chiar o bombă ecologică. Responsabilii acestei mocirle nu s-au mulţumit cu mizeria doar în coteţul lor şi s-au gândit s-o împrăştie şi în spaţiul public. Astfel, internetul a fost invadat de păreri ale unor laşi, pentru că nu au curajul să-şi ridice vălul misterios de pe faţă, atrăgând în lupta lor nedreaptă alte persoane care nu au nicio treabă sau chiar detestă mizeria în care ei se complac.

Familia Leuştean din victimă, jucăria porcilor
Mizeria s-a revărsat după ce au existat acţiunile de incendiere săvârşite asupra bunurilor familie de poliţişti, Delia si Aurel Leuştean. Imediat după ce şi-au văzut şi casa în flăcări, familia Leuştean a început să aibă bănuieli şi pe care să le spună şi public. Iniţial, Delia şi Aurel Leuştean au spus că suspectează că ar fi acţiunea a doi şefi din IJP Gorj, Ion Frăţilescu, pe atunci adjunct al şefului IJP Gorj şi pe Dumitru Tatomir, şeful Poliţiei Rutiere Gorj. La un an după nenorocire, aceeaşi familie de poliţişti introduc pe lista de suspecţi şi pe Viorel Caragea, şeful IJP Gorj. Nu vreau să se înţeleagă nimic greşit, dacă vreunul sau chiar toţi aceşti indivizi au săvârşit asemenea fapte, Justiţia să-i condamne la ani de grei de puşcărie. Să intre în locul pe care-l merită şi să nu mai iese de acolo decât după ce şi nepoţii lor o să aibă nepoţi. Însă toate aceste bănuieli ale familiei de poliţişti au fost alimentate chiar de către colegii lor care nu sunt deloc binevoitori. În loc să ajute familia Leuştean, poliţiştii au căutat să se răzbune cu mâna lor. Iar familia Leuştean, chiar dacă vorbim de subofiţeri, a realizat că este atrasă într-un război care nu îi aparţine. Nimeni nu era interesat de rezolvarea cazului lor, ci căutaţi pentru a le înmâna memorii care să ajungă la şefii de la Bucureşti, acte în care se crea demiterea sau promovarea altor persoane. Sigur că, Delia şi Aurel Leuştean şi-au aminit că atunci când au pus pe lista lor de suspecţi pe Frăţilescu şi Tatomir, puţini au fost cei care le-au bătut pe umăr şi i-au compătimit. Nici măcar financiar, colegii lor nu au reuşit să strângă mai mult de 500 de lei ajutor prin sindicat, deşi ei pierduseră şi maşina şi casa în incendiu. Au văzut apoi, că după ce l-au pus şi pe Caragea pe lista suspecţilor, colegii s-au strâns în jurul lor ca la horă. Iar când au refuzat să fie portavocea nemulţumiţilor din poliţie, reprezintându-şi doar cauza lor, Delia şi Aurel Leuştean au primit ameninţări chiar din rândul colegilor „solidari”.

Ancheta „zvonul e mai tare ca autorul”
În acest moment, familia Leuştean trăieşte o dramă. Pe lângă bunurile pierdute, îi este greu să discearnă între informaţiile adevărate sau false. Cine şi ce interes mai are în cauza lor. Mai vrea cineva să-i ajute?Au ajuns să fie victimele propriilor colegi, iar lor, colegilor, nu le pasă. Dar de unde se trage totul. Când porcii nu mai au mâncare, ei, porcii se mănâncă ei între ei. În Inspectoratul de Poliţie Gorj există două tabere de poliţişti. Una care aparţine lui Caragea, alta lui Frăţilescu. Şi de ani de zile, cele două tabere se luptă, nu însă bărbăteşte, ci apelând la mizerii. Ultima luptă a acestora se dă pe internet. Astfel, sunt trimise zeci şi zeci de memorii către redacţii, de către indivizi cărora le ţâţâie pantalonii în vine, pentru că altfel s-ar semna pe ele şi şi le-ar însuşii, memorii în care, ca să pară convingători în demersul lor, introdus şi diverse nume.

Porcii nu au nume, sunt anonimi
Totul în funcţie de destinatarul mailului. Adică, dacă mailul ajunge la Ministerul Justiţiei, sunt introduse numele unor judecători care, habar nu au de mizeria porcească ce le este pusă în cârcă. La fel se întâmplă şi cu procurorii sau jurnaliştii, iar pentru oamenii de afaceri rămâne suficient spaţiul de „comment” din ziarele on-line. Pentru că şi acolo, şi ei şi toţi ceilalţi sunt porcăiţi de porci. Cu nume şi prenume li se reproşează, fără ca aceştia să se poată apăra, că sunt corupţi, că dau taxe de protecţie, că iau şpagă, că sunt amanţi sau protectori ai infractorilor. Dacă toate aceste exemple sunt oferite de către porci, ei bine, porcii nu au nume. Ei se ascund în spatele anonimatului şi sunt convinşi că nu vor fi depistaţi niciodată. Una peste alta, aceşti porci anchetează oameni. Şi după modul în care reacţionează: atacând un om pe la spate, punându-i în cârcă lucruri neadevărate, condamnându-l fără să-l cerceteze, arată clar modul lor de anchetare şi nivelul de pregătire. Ferească Dumnezeu să intri pe mâna unui asemenea anchetator! Sunt oameni cu prejudecăţi, care se folosesc de tine, care nu au curajul răspunderii şi…falşi, total falşi. Dacă li s-ar cunoaşte identitatea, lucrurile ar fi şi mai interesante. Am vedea, poate, cum hoţii strigă hoţii! Poate am descoperi că sunt oameni pentru care şpaga face parte din venitul lunar, care abuzează de funcţiile şi de poziţiile pe care le au, care înainte de a-şi săruta copiii trec pe la amante, care se urcă beţi la volan, care omoară oameni şi fug de la locul accidentului sau, de ce nu, care sunt autorii morali ai răfuielilor interlope. N-aş vrea să se creadă că toţi poliţiştii au participat la această porcăială. Am întâlnit şi oameni care încearcă să-şi facă datoria, fără să vadă fumigenele de lângă ei şi fără să intre în mocirlă. Din păcate, prea puţini în Poliţia din Gorj.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here