Simionescu, “victimă” a noii organigrame a CEO

364

Patru luni de zile a fost Dumitru Simionescu, fostul director IT al ex-Complexului Energetic Turceni, şef al Departamentului Sisteme Informatice al Complexului Energetic Oltenia(CEO). Perioada de interimat a luat sfârşit ca şi perioada de probă a lui Simionescu, care în urmă cu o săptămână şi ceva a fost înlocuit din funcţia în care a fost promovat de Marian Motocu, cu acordul lui Constantin Bălăşoiu. Noua conducere a CEO, ca şi Motocu, a realizat că Simionescu nu merită promovarea care i-a fost făcută, mai ales că fostul şef a făcut tot posibilul să-şi aducă şi consoarta în subordine la Turceni, motiv pentru care acesta a fost detronat din funcţie. Simionescu nu este singurul şef care şi-a luat adio de la funcţie odată cu reducerea semnificativă a posturilor de conducere din CEO.

Şefii din CEO au fost reduşi considerabil după venirea la cârma unităţii a lui Laurenţiu Ciurel. Dacă, iniţial, numai executivul CEO avea sub Bălăşoiu 200 de salariaţi, majoritatea cu funcţii de conducere, acum, după ultimele evaluări, şefii din CEO s-au redus considerabil. Sunt astfel, potrivit unui comunicat de presă al CEO, în jur de 350 de şefi în tot CEO, nu numai la aparatul central, aici intrând atât directorii cât şi inginerii şefi, şefii de departamente, şefii de servicii şi şefii de birouri. Vorbim astfel de 65 de directori de divizii, de sucursale, tehnici, economici, comerciali, de investiţii şi directori adjuncţi la toate cele 4 termocentrale; 5 exploatări miniere cu 13 cariere de suprafaţă şi 3 perimetre subterane; 2 subunităţi de prestări servicii – ELCFU Motru şi BAVA Rovinari, de 24 de ingineri şefi, de 32 de şefi de departamente, de 98 de şefi de servicii şi de 137 de şefi de birou. Printre cei care şi-au luat adio de la marile funcţii în care au fost promovaţi în urmă cu 4 luni, la vârful CEO, se numără şi Dumitru Simionescu, fostul şef al Departamentului Sisteme Informatice al CEO.

Nu şi-a meritat promovarea
Dumitru(Doru) Simionescu pare că nu a trecut astfel de evaluarea noii conduceri a CEO, şefi care au controlat activitatea de patru luni a celor “aterizaţi” de la subunităţile CEO, rapid la executiv. Toţi cei 200 de salariaţi din acest aparat, angajaţi care l-au deservit patru luni pe Bălăşoiu, au trecut prin evaluarea noii conduceri, iar unii dintre promovaţi nu au trecut testul. Simionescu nu a demonstrat astfel că îşi merita promovarea, locul său fiind luat de un alt şef adus de la Rovinari, se vehiculează la nivelul conducerii CEO. Nu numai capul lui Simionescu a picat la evaluări ci şi alţi promovaţi pe alte criterii, în general politice, şi-au pierdut scaunele, o parte dintre critici fiindu-i aduse lui Ion Răuţ nou director de Resurse Umane al CEO. În ciuda nemulţumirilor, numărul de şefi din CEO trebuia redus semnificativ, lucru pe care fosta conducere l-a făcut destul de superficial şi la presiunea reprezentanţilor autorităţilor judeţene.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here