Întâlnirea FIILOR GORJULUI de pretutindeni, la București!

145

Casa de Cultură a Studenților din București va fi duminică, 20 octombrie 2024, locul de desfășurare a unei frumoase întâlniri gorjenești, întâlnire devenită deja o tradiție pentru cei care nu și-au uitat rădăcinile și locul unde s-au născut, la poalele munților Parâng.

Lansări de carte, urmate de vernisajul expoziției ,,ROMANIA MEA FRUMOASĂ”
Continuând tradiția din fiecare an, Liga culturală ,,FIII GORJULUI” organizează în cea de-a treia duminică a lunii lui Brumărel această frumoasă manifestare culturală a gorjenilor de pretutindeni. Programul manifestării va debuta de la ora 10.30 cu Festivitatea de deschidere oficială la care vor fi prezente personalitați gorjene și reprezentanți ai autoritătilor publice județene, vor avea loc apoi lansări de carte și albume și va fi vernisată expoziția de pictură ,,ROMANIA MEA FRUMOASĂ”, sub coordonarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Spectacole muzicale și momente artistice de excepție
Ansamblul folcloric ,,IZVORAȘUL” din localitatea Negomir, județul Gorj, ansamblu coordonat de prof. Nicu Tudorescu, va oferi un moment artistic, după care Ansamblul Artistic Profesionist ,,DOINA GORJULUI” va încânta pe cei prezenți, la întâlnirea ,,FIILOR GORJULUI”, de la Casa de Cultură a Studenților din București, cu un spectacol muzical oferit de mai mulți artiști gorjeni: Amelia și Andrei Carcalicea, Elena Bălan, Claudia Dascălu, Irinel Motorga, Victor Tița, Nicoleta Lătărețu, Ion Drăgan și Valentina Macarie.
Participanții la întâlnirea ,,FIILOR GORJULUI” de la București vor fi invitați, duminică, 20 octombrie a.c., de la ora 14.30, la un pahar de vin și o horă gorjenească la restaurantul ,,Calise” situat pe strada Constantin Noica, nr. 140 A.
Organizatorii acestei frumoase întâlniri gorjenești sunt Liga Culturală ,,FIII GORJULUI”, în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist ,,DOINA GORJULUI” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
Marius Stochițoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here