Bancu nu a făcut deplasarea în Lituania

105

Căpitanul Universității Craiova, Nicușor Bancu, nu a făcut deplasarea la Kaunas, acolo unde va avea loc meciul din etapa a patra a Ligii Națiunilor. Partida dintre Lituania și România se dispută în această seară, de la ora 21.45, și va fi transmisă în direct la Antena 1 și Radio România Actualități. Tricolorii țintesc a patra victorie consecutivă în grupă.
După succesul obținut împotriva Ciprului (0-3), echipa națională de fotbal a României a ajuns duminică în Lituania. Jucătorii care nu au evoluat în partida de la Larnaca au efectuat un antrenament duminică dimineața, în timp ce restul echipei a avut parte de o ședință de recuperare. Potrivit FRF, drumul către Lituania a durat aproximativ patru ore, iar decolarea din Larnaca a fost întârziată din cauza unor proceduri aeroportuare.
,,De la temperaturile de 30 de grade din Cipru, unde unii jucători titulari s-au bucurat de o baie în mare ca parte a procesului de refacere, tricolorii au aterizat în Kaunas într-o atmosferă mult mai rece, cu doar 8 grade în termometre și o temperatură resimțită de 4 grade”, a arătat site-ul Federației Române de Fotbal.
Antrenamentul oficial a avut loc luni. ,,Cu Lituania trebuie să câştigăm. Trecem de la 30 de grade la 6 grade şi va fi destul de dificil, ei sunt acasă, se pot recupera. Facem şi deplasarea foarte lungă. E un meci pe care trebuie să îl câştigăm. Poate fi un meci decisiv”, a spus antrenorul Mircea Lucescu. Înaintea meciului direct, România se află pe primul loc în grupă, cu 9 puncte acumulate din trei runde, în timp ce Lituania ocupă poziția a patra a ierarhiei (ultima), cu niciun punct.
Cel mai probabil, locul lui Nicușor Bancu va fi luat în flancul stâng al apărării de Alex Chipciu. Veteranul de la Universitatea Cluj a prins minute și în partida din Cipru.
,,Cred că jucătorii au demonstrat la EURO că au încredere. România are nebunie, suntem în urna a treia, dar anii trecuți ne chinuiam cu echipe de acest gen. Acum, echipa pare de alt nivel. Jucătorii au confirmat până acum. Nu mă mai gândesc așa departe (n.r. – la Campionatul Mondial din 2026), mă gândesc doar la ziua următoare și la meciul următor. E cea mai bună strategie ca să te simți viu. De ce titular? Vedem ce echipă va băga în Lituania. Mi-a zis cineva acum că Bancu e suspendat, dar nici nu m-am gândit la lucrul ăsta, nici nu-mi doream”, a declarat Chipciu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here