Ca la noi, la nimeni – Pelerinajul – gest strategic al candidaților la prezidențiale!

134
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Multe tâmpenii se spun în campania electorală.” – Marcel Ciolacu, prim-ministru

A nu știu câta oară, liderul pretinsului PNL, Nicolae Ciucă, refuză să-i răspundă la telefon fostului său prieten și coleg în coaliția de guvernare PSD-PNL. Se laudă că și duminică n-a răspuns la trei apeluri telefonice ale copreședintelui coaliției, Marcel Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu afirmă că declarațiile lui Nicolae Ciucă privind ruperea coaliției sunt făcute pe fondul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Și, totuși, ar mai fi multe probleme de discutat între cei doi lideri, spre mai buna funcționare a Guvernului.
MARE AGLOMERAȚIE DE CREDINCIOȘI ȘI CANDIDAȚI LA PREZIDENȚIALE LA MOAȘTELE SFINTEI CUVIOSA PARASCHEVA, LA IAȘI. Pelerinajul credincioșilor din toate colțurile țării la racla cu moaștele Sfintei Cuvioasa Parascheva și ale Sfântului Pantelimon continuă de câteva zile, inclusiv astăzi. Luni, de Ziua Hramului Sfintei Cuvioasa Parascheva – cea mai iubită dintre toate sfintele creștinătății ortodoxe – și-au făcut apariția și mai mulți candidați la alegerile prezidențiale și chiar de la cele parlamentare. Ieri, se formase o coadă de șapte kilometri – pelerinii așteptând și câte 10-15 ore ca să ajungă la raclă, iar până la orele prânzului trecuseră pe la racla cu sfintele moaște mai bine de 200.000 de credincioși.
Mai mulți candidați la alegerile prezidențiale au fost prezenți, luni, 14 octombrie 2024, la Iași, pentru a participa la slujba de Sfânta Parascheva, de la Catedrala Mitropolitană din Iași. Printre aceștia s-au numărat liderul Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, liderul Noului PNL, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană sau Cristian Diaconescu.
Cum spuneam, peste 200.000 de oameni pătrunși de credința în Dumnezeu, au izbutit să se închine, după 10-15 ore de așteptare. Coada de credincioși se întindea pe șapte kilometri.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au ajuns printre primii la Catedrala Mitropolitană din Iași. Erau acolo și Ludovic Orban și Mircea Geoană, cel din urmă a stat la tribuna oficială.
La eveniment au mai participat Marius Budăi, fost ministru al Muncii, dar și Marcel Boloș, ministrul Finanțelor Publice.
Potrivit programului oficial, și președintele Senatului României, liderul Noului PNL, Nicolae Ciucă, urma să participe, la ora 9:30, la slujba Sfintei Liturghii și Sărbătoarea Sfintei Cuvoasa Parascheva, la Catedrala Mitropolitană, din Iași.
Ulterior, președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, urma să viziteze noua Unitate de Primiri Urgențe a Sitalului de Copii „Sfânta Maria”, iar la ora 15:00 să ia parte la ședința Comitetului Director Județean al PNL Iași.
De la ora 17:00, Nicolae Ciucă a participat la Gala „Seara Valorilor”, în sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași.
La slujba de la ora 9:30 a participat și premierul Marcel Ciolacu, potrivit anunțului oficial transmis de Guvern și de Partidul Social Democrat.
De la ora 16:00, Marcel Ciolacu a vizitat șantierul Spitalului Regional de Urgență Iași. Tot luni, au mai fost prezenți la slujba de la Catedrala Mitropolitană Elena Lasconi (USR), Ludovic Orban (Forța Dreptei) și Cristian Diaconescu (independent).
ION PREDOȘANU

P.S. SCANDALOS. Incompetența administrației Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, a dus la pierderea unei finanțări din fonduri europene de patru miliarde de euro pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here