În dosarul “Leuştean”, – Mâna criminală, prea lungă pentru anchetatori

352

Dacă până acum, familia de poliţişti Delia şi Aurel Leuştean numărau lunile până la aflarea celui sau celor care le-au pus foc la casă şi maşină, deja au început să numere anii în lupta anchetatorilor pentru depistarea autorilor. Este clar, pentru poliţiştii şi procurorul Cristian Cârstea care se ocupă de prinderea infractorilor în acest caz, mâna criminală s-a dovedit a fi mai lungă. Delia şi Aurel Leuştean sunt doi poliţişti care vin la serviciu pentru a depista infractorii.

Ştiu că în birourile celelalte colegii lor trebuie să se ocupe de prinderea celor care le-au pus foc la casă şi maşină. De la prima incendiere, cea a maşinii, un autoturism BMW, au trecut un an şi 4 luni. În octombrie se face anul de când şi casa le-a fost incendiată. În tot acest timp, “cei mai buni poliţişti”, aşa cum ne-a asigurat conducerea IJP Gorj, şi procurorul Cristian Cârstea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, n-au reuşit să depisteze măcar un indiciu care să ducă spre vreun autor.

Când prostia doare
În acest dosar au fost audiate zeci de persoane, însă, într-un mod absolut haotic. Au fost aduşi la poliţie oamenii care au fost amendaţi de Aurel Leuştean pentru că i-a prins cu nereguli la Legea circulaţiei, membri ai familiei şi chiar prieteni. Pe principiul: infractorul se află printre noi, anchetatorii s-au făcut că lucrează.
Acum, ce-i drept, o expertiză le dă bătăi de cap. Un expert a reuşit performanţa de a face din negru, alb, stabilind că incendiul la casa familiei Leuştean s-a produs ca urmare a unui scurt circuit electric, în condiţiile în care imobilul nu era racordat la reţeaua electrică. Ca să repare prostia expertului, familia Leuştean a făcut obiecţiuni la raportul de expertiză şi, în acest moment, sunt aşteptate concluziile.

Infractorii sunt printre noi
Deci, oficial, se lucrează, viteza melcului de care dau dovadă anchetatorii i-a resemnat şi pe familia Leuştean. Oamenii au început acum să numere anii până la finalizarea dosarului. Între timp, poliţiştii care se ocupă de cauza lor au fost avansaţi în grad. Una peste alta de un an şi 4 luni infractorii se află printre noi, graţie echipei de anchetatori!
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here