Facilități pentru studenți la călătoria cu trenul

87

La început de an universitar, CFR Călători amintește că studenții pot beneficia fie de reducere de 90%, fie de gratuitate la biletele de tren de clasa a 2-a. „Studenții în vârstă de până la 30 de ani, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România și din Academia Română, beneficiază de tarif redus cu 90% la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic. Studenții cu unul sau ambii părinţi decedaţi, precum şi studenţii proveniţi din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal beneficiază de bilete de călătorie cu reducere 100% și abonamente lunare cu reducere 100% cu număr nelimitat de călătorii, pe distanțe până la 300 km. În cazul călătoriei la clasa 1 sau la vagon de dormit/cuşetă, studenții vor achita integral diferențele tarifare”, anunță CFR Călători.
De la 1 decembrie, pentru acordarea facilităților – inclusiv studenților din anul I – este obligatorie legitimația vizată pentru anul universitar 2024-2025.
Există, din acest an, o noutate: biletele și abonamentele cu reducere vor putea fi cumpărate și prin aplicația CFR Călători.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here