Ameninţare cu instanţa, fără efect pentru rău-platnici! – Datorie “nesimţită” la Asociaţia de Locatari de la Lido

352

Asociaţia de Locatari nr. 86 din Târgu-Jiu a acumulat datorii foarte mari la apă, canal şi la lifturile pe care le folosesc cei care stau în cele 240 de apartamente pe care le gestionează acesta. Reprezentanţii asociaţiei susţin că au locatari care nu şi-au plătit datoriile de 3-4 ani de zile, dar cu toate acestea ei nu au fost executaţi silit. De condamnat este că în blocurile cu pricina locuiesc familii care au mai multe venituri, medici, poliţişti şi chiar angajaţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj.

O parte a locatarilor din cele patru blocuri aflate în administrarea Asociaţiei de Locatari nr. 86 din Târgu-Jiu, susţin că abia mai tolerează nesimţirea vecinilor care refuză, de lungi perioade de timp, să îşi achite datoriile. Vorbim de banii pentru apă şi canal, dar şi lifturile utilizate în Blocurile turn din cadrul asociaţiei. Din cauza acestor rău-platnici, asociaţia a întrerupt de mai multe ori apa la cele patru blocuri, locatarii din cele 240 de apartamente suferind din acest motiv. “Uitaţi, numai pe o scară de bloc, cu 40 de apartamente, datoriile depăşesc 200 de milioane de lei vechi şi asta în condiţiile în care aici stau medici, un poliţist, privatizaţi şi unii cu rude în străinătate”, a declarat unul dintre locatari. “Nu este posibil aşa ceva, avem vecini cu 24 de milioane de lei vechi de plătit la asociaţie, şi oameni cu venituri, care îşi fac modernizări în apartamente. Este o adevărată bătaie de joc. Pentru ei noi rămânem fără apă”, a explicat o altă locatară.

30 de proprietari, daţi în judecată
Gheorghe Şerban, preşedintele Asociaţiei de Locatari nr. 86 recunoaşte cu amărăciune situaţia şi subliniază eforturile făcute pentru a reduce măcar din datoria foarte mare acumulată de acesta. “Am dat în judecată 30 de persoane, din cauza acestor datorii. O parte ne-au spus că vor plăti, au cerut o păsuire, le-am acordat-o, dar suntem aproape în aceeaşi situaţie. Pe fiecare scară, datoriile acumulate depăşesc 200 de milioane de lei vechi”, a explicat Şerban. Acesta a menţionat chiar că unii locatari ai blocurilor din asociaţie nu şi-au mai plătit datoriile de 4-5 ani.

1 miliard 300 de milioane, datoria totală
Mai precis, Asociaţia de Locatari a acumulat datorii totale de un miliard trei sute de milioane de lei vechi, adică 130.000 de lei, la Aparegio, la cele două societăţi care administrează lifturile şi nu numai. “Numai la Aparegio trebuie să plătim pentru apă şi canal o jumătate de miliard, per total datoria depăşeşte însă un miliard trei sute de milioane de lei vechi. Nu ştim cum o să o recuperăm că am evitat executările silite. Oamenii nu înţeleg că pot rămâne fără locuinţe dacă nu îşi achită datoriile. Trebuie să facă şi ei un minim de efort să rezolve situaţia”, a declarat preşedintele Şerban.

Contorizarea separată, singura soluţie
Pentru a nu mai fi afectaţi de rău-platnici, măcar la capitolul apă, într-o scară de bloc s-a ales soluţia contorizării separate, pe casa scării. În acest caz, cine nu plăteşte poate fi debranşat fără să mai fie afectaţi toţi vecinii. Şi acest demers se face însă cu dificultate, investiţia costând. Asociaţia de la Lido nu este singura în care locatarii au acumulat datorii mari. În Târgu-Jiu, situaţia se mai repetă şi la alte asociaţii, sistemul de recuperare a datoriilor fiind destul de greoi.
Anamaria Stoica
Pentru a vedea documentele daţi clik pe poze

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here