Ultimul lot al drumului mare viteză Craiova – Târgu Jiu, scos la licitație

206

Ultimul lot al drumului de mare viteză Craiova -Târgu Jiu intră în procedură de licitație, a anunțat ministru Grindeanu.
CNAIR a transmis, ieri, spre validare, la ANAP documentația pentru Lotul 6 (19,25 km) al acestui nou drum de mare viteză care are profil mixt (autostradă și drum expres).
Pe traseul Lotului 6, care se desfășoară între orașul Târgu Cărbunești și Varianta Ocolitoare Târgu Jiu, vor fi construite inclusiv:
– un viaduct (644 m);
– 2 parcări de scurtă durată.
Contractul, finanțat prin Programul Transport (PT) 2021-2027, prevede construcția Lotului 6 în termen de 34 de luni (10 luni-proiectare și 24 de luni-execuție)
,,După validarea documentației de atribuire, CNAIR va putea publica Anunțul de Participare la licitație, în cadrul căruia se va stabili și data limită pentru depunerea ofertelor”, a mai informat acesta.
Deputatul de Gorj, Mihai Weber a avut și acesta o postare în care vorbește despre realizarea celei mai importante investiții din ultimii 30 de ani: ,,Marcăm, astfel, realizarea uneia dintre cel mai importante investiții de dezvoltare a Gorjului din ultimii 30 de ani! Acest tronson este parte a unei inițiative esențiale de conectare a Gorjului cu rețeaua națională de autostrăzi și drumuri rapide, având rolul de a facilita traficul între zonele conectate și de a stimula dezvoltarea economică a județului. Tronsonul în lungime de 110 km a fost împărțit în două segmente – autostrada Craiova – Filiași (51 km) și drumul expres Filiași – Târgu Jiu (59 km), structurate în șase loturi, astfel încât perioada de execuție să fie cât mai scurtă. După atribuirea contractelor, constructorii au la dispoziție 24 de luni pentru EXECUȚIE și 10 luni pentru proiectare.
Sunt mândru de această realizare și extrem de încrezător că orizontul de dezvoltare al județului Gorj va avea o deschidere foarte largă odată cu punerea în circulație a drumului, cum sunt mândru și de includerea operelor lui Constantin Brâncuși în patrimoniul UNESCO. Ambele proiecte vor impulsiona puternic motoarele economice ale județului.
Îi mulțumesc, încă o dată, domnului ministru Sorin Grindeanu și tuturor celor implicați pentru susținerea acestui proiect și, totodată, îi asigur pe toți gorjenii că sunt bine reprezentați la București, iar interesul județului se regăsește pe masa decidenților. Gorjul traversează o perioadă de tranziție, de la profilul monoindustrial, la un județ cu oportunități reale de dezvoltare în multe alte domenii economice, având șansa unei treceri line, susținute de oportunitățile oferite de programele de finanțare atât europene cât și guvernamentale”, a mai scris liderul PSD Gorj.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here