ISJ Gorj selectează profesori metodiști

187

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunțat deschiderea procedurii privind selecția profesorilor metodiști în învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2024-2025. Cei care obţin acest drept participă şi evaluează lecţiile susţinute de învăţători și profesori, în vederea obţinerii gradelor didactice. În Gorj, sunt disponibile 261 de locuri.

Selecția are două etape. „Prima etapă este de confirmare a calității de profesor metodist, pentru metodiștii selectați în anul școlar 2023-2024. Se va realiza o evaluare a activității desfășurate în această calitate a cadrelor didactice care au fost nominalizate ca metodiști ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj în anul școlar 2023-2024. Pe baza rezultatelor evaluării, pot fi reconfirmate, cu acordul acestora, numai cadrele didactice pentru care se consideră îndeplinite condițiile generale și specifice care stau la baza selecției în corpul de metodiști. Nu se reconfirmă persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control. Etapa a II-a constă în completarea corpului de metodiști, prin concurs de selecție, la disciplinele la care au rămas locuri neocupate în urma etapei I, respectiv pentru noile locuri scoase la concurs după etapa I, dacă este cazul”, potrivit ISJ Gorj.
Corpul de profesori metodişti al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj cuprinde cadre didactice pentru următoarele discipline/specializări: limba şi literatura română; limba latină; limba şi literatura engleză; limba şi literatura franceză; limba germană; limba italiană; matematică; fizică; chimie; biologie; istorie; geografie; discipline socio-umane; învăţământ special şi special integrat; învăţământ primar; învăţământ preşcolar; arte (educație plastică/educație vizuală, muzică); religie; medicină; informatică şi T.I.C.; educaţie fizică şi sport și discipline tehnice.

Locurile disponibile
Numărul de metodişti este stabilit în Consiliul de administrație al IȘJ Gorj. Astfel, sunt disponibile pentru selecție 261 de locuri, cele mai multe la învățământ primar – 39, învățământ preșcolar – 28, limba și literatura română – 24, discipline tehnice – 22 și matematică – 20. Cele mai puține locuri sunt pentru disciplinele limba italiană și limba latină – câte un loc și limba germană și medicină – 2 locuri.
Pentru a avea calitatea de profesor metodist, respectiv pentru participarea la concursul de selecție a profesorilor metodiști, cadrele didactice trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii generale: studii superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate; statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat; evoluție în carieră: minimum gradul didactic II; calitatea activității didactice: calificativul anual „Foarte bine”, obținut în fiecare dintre ultimii 5 ani școlari; experiență în desfășurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învățământ în baza activității desfășurate de candidat în ultimii trei ani școlari.
Validarea listei finale cu profesorii metodiști are loc în luna octombrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here