Lovită cu pumnii și picioarele și târâtă de păr, din gelozie

422

Gelozia i-a întunecat mințile unui bărbat din Gorj, care a fost condamnat, săptămâna trecută, la închisoare cu suspendare pentru că a încălcat ordinul de protecție și și-a agresat fosta iubită. Femeia a fost lovită cu pumnii și picioarele și târâtă de păr prin curtea casei.

Bărbatul de 30 de ani nu a putut accepta despărțirea, deși femeia a cerut chiar un ordin de protecție pentru a scăpa de iubitul mult prea gelos. Individul nu a ținut cont de acest aspect. Și-a contactat fosta parteneră pe o rețea de socializare, apoi a căutat-o la locuința mamei sale, deși nu avea voie să se apropie de ea la mai puțin de 100 de metri.
În actul de sesizare s-a reţinut că „inculpatul, în data de 06.08.2022, a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa și s-a prezentat la imobilul din comuna Urdari, unde se afla persoana vătămată”.
Femeia a susținut că bărbatul era extrem de supărat și o acuza de infidelitate. „Inculpatul a continuat discuțiile în contradictoriu şi, pe fondul geloziei, a exercitat acte de violență fizică asupra acesteia, trăgând-o de păr şi lovind-o de mai multe ori cu pumnii și picioarele în zona corpului și a feţei. În continuare, inculpatul a târât-o de păr, într-o cameră de la parterul imobilului, unde a exercitat din nou acte de violență asupra acesteia, lovind-o cu pumnii şi picioarele. Profitând de neatenţia inculpatului, persoana vătămată a fugit pe uşa imobilului şi a ieşit din curte pe poarta de acces, aşezându-se pe un cap de pod de pe marginea drumului, cu intenţia de a solicita ajutor”, potrivit rechizitoriului.
Victima a depus plângere la poliție, iar bărbatul a petrecut o noapte în arestul poliției, fiind reținut pentru încălcarea ordinului de protecție, lovire sau alte violențe și amenințare. Femeia a scos și un certificat medico-legal, având nevoie de „6-7 zile de îngrijiri medicale”.
Bărbatul a fost trimis în judecată și condamnat, săptămâna trecută, la 11 luni de închisoare, pedeapsa nefiind însă cu executare. Instanţa a optat pentru suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, apreciind că „scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea efectivă a acesteia, fiind însă necesară supravegherea conduitei inculpatului pe o perioadă determinată”. În acest timp, bărbatul este obligat să frecventeze un program de reintegrare derulat de către Serviciul de Probaţiune Gorj și să presteze muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, la primăria sau școala gimnazială din comuna Borăscu. Sentința nu este definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here