În perioada 22-25 august a.c., Municipiul Târgu Jiu găzduiește ,,Târgul meșterilor populari”, ediția a XX-a

142

Mâine, 22 august 2024, debutează la Târgu Jiu o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, manifestare culturală de anvergură care va aduce în reședința Gorjului meșteri populari din diverse zone ale țării: Argeș, Mureș, Vălcea, Bihor, Dolj, Gorj și Mehedinți.
Pasionații de artă populară și tradiții vor avea ocazia, în perioada 22-25 august a.c., să admire și, de ce nu, să și cumpere obiecte inedite, lucrate manual, aduse din mai toate colțurile țării: ceramică, miniaturi, costume populare tradiționale, împletituri, dulciuri și produse de apicultură, la care se vor adăuga cusături și obiecte croșetate. Meșterii populari valoroși, participanți la numeroase târguri naționale și internaționale, vor expune și comercializa la Târgu Jiu piesele pentru care s-au ostenit în ultimele săptămâni. Gorjenii și toți cei aflați în trecere prin județul nostru vor putea, de vineri, 23 august 2024, să admire și să cumpere, în centrul orașului, o mulțime de produse tradiționale realizate de cunoscuți meșteri populari.
Gazdele manifestării culturale sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, iar deschiderea oficială a Târgului Meșterilor Populari, ediția a XX-a, va avea loc joi, 23 august a.c., începând cu ora 11.00, în Piața Prefecturii din centrul orașului nostru.
Marius Stochițoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here