Medic nou la Târgu Jiu. Este specialist în chirurgie pediatrică

119

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are un nou medic specialist. Este vorba despre dr. Doru Mocioi, medic specialist chirurgie pediatrică. În data de 26 august 2024, medicul își va începe activitatea la Cabinetul de Chirurgie Pediatrică din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, dr. Mocioi a efectuat rezidențiatul la Spitalul Clinic de Urgență „Louis Țurcanu” din Timișoara. În ianuarie 2024, acesta a devenit medic specialist chirurgie pediatrică, fiind apreciat de pacienții săi, susțin reprezentanții spitalului.
Chirurgia pediatrică reprezintă un domeniu specializat al medicinei care se ocupă cu tratamentul chirurgical al diverselor afecțiuni și boli care apar la copii, de la naștere până la adolescență.
„Chirurgia pediatrică nu este limitată la o arie anatomică a corpului, cum ar fi toracele sau abdomenul, ci acoperă o serie întreagă de boli unice copiilor ce necesită tratament specific. Patologia întâlnită în chirurgia pediatrică include: malformații congenitale, defecte ale peretelui abdominal, deformări ale peretelui toracic, tumori din copilărie cum ar fi neuroblastomul, tumora lui Wilms, rabdomiosarcom, ATRT, tumori hepatice, teratoame, afecțiuni genitale, afecțiuni abdominale, afecțiuni ale părților moi, alte patologii.
Când trebuie să apelați la un chirurg pediatric? Este indicat să cereți ajutorul unui specialist dacă copilul dumneavoastră se confruntă cu afecțiuni precum: apendicită acută; colecistită litiazică; reflux gastro-esofagian; malformații congenitale intestinale; testicul necoborât congenital intraabdominal sau varicocel etc”, a informat Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.
Programările la Cabinetul de Chirurgie Pediatrică se pot face în baza unui bilet de trimitere emis de medicul de familie sau contracost, la nr. de telefon 0741/151.346, la Registratura Ambulatoriului Integrat sau online.

Cardiolog pediatru
Tot luna aceasta, un medic specialist în cardiologie pediatrică s-a alăturat echipei medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Dr. Corina Vasile oferă consulturi interdisciplinare copiilor internaţi în secţiile unităţii medicale, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie înfiinţat şi Cabinetul de Cardiologie Pediatrică în Ambulatoriul Integrat al spitalului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here