Pacienţii Spitalului Judeţean fac faţă caniculei

340

spitalul-judeteanGorjenii care se află internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în această perioadă, fac faţă temperaturilor caniculare. Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că până acum nu s-au înregistrat probleme cauzate de caniculă. Secţiile renovate recent au în dotare aparate de aer condiţionat, pe viitor intenţionându-se achiziţionarea altor aparate de acest gen.

La nivelul judeţului Gorj, la fel ca în întreaga ţară, temperaturile depăşesc, în această perioadă, 35 de grade Celsius. Mai mult decât atât, meteorologii au emis un cod galben de caniculă, valabil în toate judeţele. Au fost formulate recomandări pentru cetăţeni, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit din cauza căldurii.

Pacienţii suportă căldura

Temperaturile ridicate dau bătăi de cap multor categorii de persoane. Gorjenii care se află internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se temeau că vor întâmpina greutăţi din cauza caniculei. Totuşi, reprezentanţii unităţii sanitare spun că nu sa-u înregistrat probleme. „În ceea ce priveşte căldura, din saloane nu am avut deocamdată probleme. Anumite saloane sunt dotate cu aparate de aer condiţionat provenite din donaţii. Menţionez că toate secţiile renovate recent au fost dotate cu unităţi de aer condiţionat pentru confortul pacienţilor. Se intenţionează pe viitor a se achiziţiona alte unităţi de aer condiţionat, dar din cauza bugetului redus aşteptam cât mai multe donaţii”, a precizat Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. În pofida faptului că nu au fost raportate probleme din cauza caniculei, pacienţii spun că şi-ar dori să existe mai multe aparate de aer condiţionat. Conducerea spitalului şi-ar dori să poată suplimenta numărul acestora, însă, din păcate, la ora actuală numai din sponsorizări s-ar putea realiza acest lucru.

Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here