CE Oltenia, despre alunecarea de teren de la Pinoasa

474

În data de 2 august 2024, în jurul orei 21:30, la sectorul Pinoasa al Carierei Rovinari din cadrul Complexului Energetic Oltenia s-a constatat propagarea unei alunecări de teren din frontul neexcavat vestic. În următoarele ore, alunecarea s-a amplificat, antrenând blocuri mari de rocă peste treptele de lucru până în platforma de staționare și vehiculare a utilajelor de pe vatra carierei.

Volumul de material alunecat s-a oprit în conurile de depunere din halda pe direcția de alunecare, refulând spre stânga și dreapta către utilajele staționate. Acest fapt a provocat avarierea prin răsturnarea a două utilaje de mari dimensiuni și afectarea mecanismului de marș la alte două utilaje.

De la apariția fenomenului de alunecare, la primele două trepte de lucru au fost efectuate manevre de retragere a utilajelor din direcția eventualei alunecări. Totodată, a fost retras întreg personalul, asigurându-se imediat zona prin supraveghere continuă.

Menționăm că utilajele avariate erau retrase și staționate de aproximativ două săptămâni din lipsa frontului de lucru.

În acest moment, situația este sub control, niciun salariat nu a fost accidentat, iar echipele noastre lucrează pentru evaluarea completă a pagubelor și pentru a asigura stabilitatea zonei afectate. Siguranța personalului și integritatea utilajelor rămân prioritățile noastre.

Sursa: Comunicat CE Oltenia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here