27 de sesizări şi şapte dosare penale în ziua alegerilor

302

Picture 014Deşi nu toate sesizările privind diverse incidente electorale înregistrate duminică la nivelul judeţului Gorj s-au confirmat, poliţiştii care au efectuat verificări în aceste cazuri au întocmit şapte dosare penale, dintre care două pentru mită electorală. Tot în ziua alegerilor, poliţiştii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.400 de lei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, în data de 10 iunie, în intervalul orar 07.00 – 21.00, la nivelul judeţului Gorj au fost înregistrate 27 de sesizări privind diverse incidente electorale. 14 dintre aceste nu s-au confirmat, în 9 situaţii impunându-se intervenţia preşedinţilor secţiilor de votare conform competenţelor. În 7 cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru infracţiuni prevăzute de legislaţia electorală, 2 dintre acestea privind fapta de „promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean”. Oamenii legii continuă acum cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, urmând ca la finalizarea acestora să propună soluţii prin unitatea de parchet competentă. Tot în cursul zilei de duminică, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.400 de lei.

Amendă de 1.400 de lei pentru propagandă electorală

Printre persoanele sancţionate de poliţişti se numără şi membrul unei secţii de votare din satul Floreşti, comuna Ţânţăreni, care a fost auzit sfătuind un alegător să voteze anumiţi candidaţi. „Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de către un candidat la funcţia de consilier local, despre faptul că S.C., membru al comisiei Secţiei de votare nr. 2 Floreşti, a sfătuit un alegător, să voteze anumiţi candidaţi. La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare a incidentelor electorale care, urmare a verificărilor efectuate, a constatat că S.C. a continuat propaganda electorală după încheierea campaniei electorale. Poliţiştii au dispus împotriva persoanei în cauză, sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 1.400 lei, conform prevederilor art. 103, lit. q din Legea nr. 67/2004”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here