Percheziții la Penitenciarul Târgu Jiu

344

La data de 23 iulie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Argeș, Teleorman, Gorj, Ilfov și municipiului București, inclusiv în 4 unități de penitenciar, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuare, fără drept, de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în forma continuată,  alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept, și deținere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu.

Video – https://youtu.be/5Asitl16OQU 

Din materialul probator administrat, a reieșit că 5 persoane cercetate (dintre care 3 încarcerate în diferite unități de penitenciar, pentru executarea unor pedepse cu închisoarea) ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor importante sume de bani din comercializarea unor substanțe interzise. 

Astfel, acestea  ar fi procurat, de la alte persoane cercetate în cauză (inclusiv încarcerate), deținut în vederea comercializării și vândut diferite cantități de substanțe cu efecte psihoactive (ADB – 4en- PINACA,  ADB – Butinca), precum și substanțe dopante (metandienonă și oximetolonă) impregnate în coli de hârtie.  

Cu privire la una dintre persoanele cercetate se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu.

Audierile se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, al polițiștilor de penitenciare din cadrul penitenciarelor Mioveni, Târgu Jiu, Rahova și Jilava, precum și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here