Vremea se schimbă de mâine

328

Vremea se răcește brusc și vin ploile. De la jumătatea săptămânii, temperaturile maxime nu vor mai trece de 28 de grade Celsius.

„Vorbim mai ales de joi de o scădere a regimului de temperaturi, astfel încât în anumite zone, mai ales în regiunile nordice, temperaturile să caracterizeze o vreme ușor sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, regimul de temperaturi la nivelul maximelor fiind cuprins în general între 20 până la cel mult 28-29°C, cele mai ridicate valori în partea de sud-vest și sud a țării.

Până atunci însă, astăzi o vreme caldă, în special în partea de sud-sud-est, acolo unde codul galben a caracterizat o vreme chiar caniculară, valori apropiate de pragul unei zile de caniculă, temperaturi resimțite de până la 39°C, însă își vor face apariția și fenomenele meteorologice specifice condițiilor de instabilitate atmosferică accentuată”, a spus Elena Mateescu, marţi, la Antena 3 CNN.

Fenomene meteorologice extreme

„De mâine (miercuri – n.red.) vorbim de instabilitate în special în Muntenia, în Crișana, în Maramureș, nu în ultimul rând în Banat, Transilvania, Oltenia, dar și local în Dobrogea, astfel încât cea mai mare parte a țării să fie caracterizată de fenomene meteorologice extreme, cantități de apă, în timpul averselor de 15-25l/m², izolat peste 30-40l/m², nu în ultimul rând intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50-70km/h.

Joi și vineri sunt cele mai răcoroase zile din această săptămână, iar ceea ce urmează în weekend din nou valori de temperaturi în creștere și este posibil ca până la finalul lunii iulie să vorbim din nou de valori de 34-35 de grade mai ales în partea de vest, sud-vest și sud a țării”, a mai spus Elena Mateescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here