Primul voucher aprobat pentru o victimă a unei infracţiuni sexuale

211

Prima solicitare de acordare de vouchere pentru victima unor infracţiuni sexuale a fost aprobată de instanţă, a anunțat, joi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.
„Victimele infracţiunilor nu sunt singure şi trebuie să ştie asta! Ca femeie, ca mamă, sunt emoţionată că a fost aprobată prima solicitare de acordare de vouchere pentru victima unor infracţiuni sexuale! Este vorba despre fapte grave la care a fost supusă victima: agresiune sexuală, viol şi corupere sexuală a minorilor. Instanţa i-a acordat un avans din compensaţia financiară în cuantum de 18.000 lei. Suma va fi folosită pentru acoperirea unor nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente. Este un lucru bun că victimele încep să apeleze la acest mecanism. Fondurile trebuie să ajungă la cei aflaţi în nevoie”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Victimele infracţiunilor pot beneficia de un cuantum maxim de cinci salarii minime brute, respectiv suma de 18.500 lei, pentru anul 2024 fiind prevăzute 300 de vouchere, iar, în funcţie de necesităţi, numărul acestora poate fi suplimentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here