Burlan a vrut protecţia USL pentru a rămâne „general” în SNLO

340

deschidereCa să rămână pe funcţia de director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, democrat-liberalul, Daniel Burlan dă târcoale USL-ului. De ceva vreme, omul şi-a trimis fel şi fel de indivizi pe la PSD şi PNL care să-i facă intrarea într-unul dintre partide. Numai că, cei din USL s-au făcut că plouă şi au promis schimbarea din funcţie a lui Burlan. Motive ar exista cu duiumul. De la management defectuos până la implicarea instituţiei în PD-L, partidul care l-a susţinut pentru poziţia de general al SNLO.

Pedelistul Daniel Burlan n-a înţeles că dacă partidul care l-a pus director şi pe care l-a ajutat în campaniile trecute a plecat de la Guvernare, trebuie să-şi facă şi el bagajele.

Burlan mai vrea să poposească pe scaunul de director general al SNLO şi, ca să aibă şi protecţia de partid, de câteva săptămâni, mai exact de când a picat Guvernul Ungureanu, dă târcoale USL-ului. Nimeni, însă, nu-l ia în calcul şi, mai mult decât atât, toţi se distrează pe încercarea lui Burlan de a arăta că poate fi transpartinic. Sfătuit, probabil, şi de liderul său spiritual şi de sindicat, Marin Condescu, Daniel Burlan şi-a trimis câţiva oameni pe la ambele partide care formează Uniunea Social Liberală, să negocieze o intrare în „curtea” lui Ponta.

Târcoale pe la USL

Useliştii nu i-au spus nici da, nici ba, iar surse din rândul USL au precizat că Burlan ar putea afla răspunsul concret chiar de la ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu care urmează să ajungă în Gorj, săptămâna viitoare. Care va fi acesta, nu putem, deocamdată, decât să-l bănuim. De altfel, Daniel Burlan ar avea motive suficiente pentru a fi schimbat din funcţie. Dacă luăm în calcul doar ultimul raport de control, culmea, al omului său de partid, Sorin Blejnar când conducea ANAF. Din el se vede clar cum în perioada 2007-2009, iar în 2009 director general era Daniel Burlan, până atunci ocupând poziţia de director tehnic, SNLO a fost efectiv prădată.

Raportul prietenului PDL, Blejnar îl „îngroapă” pe Burlan

„Inspectorii ANAF au descoperit şi că SNL Oltenia şi-a majorat cheltuielile cu peste 25 de milioane de lei, din care peste 24,5 milioane reprezintă cheltuieli nelegale făcute în 2009 “cu acţiuni sociale, culturale şi sportive”, cheltuielile nelegale cu reclama, protocolul şi publicitatea, în acelaşi an, fiind de 170.000 de lei. În perioada 2007 – 2009, SNLO a achitat “necuvenit” suma de 219.000 de lei pentru servicii de curăţenie şi supraveghere a clădirilor, peste 100.000 de lei fiind plătiţi tot “necuvenit”, în aceeaşi perioadă, pentru servicii de cazare, formare şi pregătire profesională”. ANAF a constatat şi “diminuarea rezultatelor financiare cu suma de aproximativ 25.186.000 lei prin efectuarea de cheltuieli în afara prevederilor legale”. Ministerul Finanţelor mai precizează că pentru perioada 2007-2009 a fost confirmată “încheierea unor contracte de prestări servicii (hoteliere, bilete de odihnă şi tratament, cazare, masă şi logistică) cu societăţi constituite de sindicate, fără respectarea prevederilor legale la SNLO Târgu Jiu, Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Rovinari”. De asemenea, ANAF a constatat şi “încredinţarea directă de contracte de bunuri şi servicii” de către cele trei unităţi din minerit şi energie”, se precizează în raportul ANAF.

Autocarele SNLO la mitingul lui Băsescu

Constatarea că din 250 de miliarde de lei vechi, doar 5 miliarde au fost cheltuite justificat, restul de 245 de miliarde ilegal, reprezintă un motiv suficient pentru a arăta managementul defectuos. Mai mult decât atât, există un control recent al Curţii de Conturi care va arăta dezastrul făcut de Burlan în SNLO. Dar, Victor Ponta preciza la Târgu-Jiu că vor fi schimbaţi din funcţie doar şefii de instituţii şi companii care s-au implicat politic. Păi să ne amintim anul 2009, când pentru campania lui Traian Băsescu, autocarele care prestează pentru companie, duceau la Craiova, la mitingul electoral, angajaţii şi susţinătorii PD-L. Nu mai vorbim de achiziţiile făcute la SNLO. Aici, multe milioane de euro s-au dus la firmele de apartament ale democrat-liberalilor, fără a exista licitaţii.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here