S-a debarasat de pedelişti! – Directorul Boian vrea ajutorul lui Ponta pentru salvarea UM Sadu

354

deschidereDirectorul general al Uzinei Mecanice(UM) Sadu, Lori Gheorghe Boian, a dat la spate conducerea PDL a unităţii de producere armament de la Bumbeşti-Jiu, cerând acum ajutorul premierului Victor Ponta şi a Guvernului USL. Asta, în condiţiile în care pedelistul Marcel Hoară încă este administrator special al UM Sadu iar Consiliul de Administraţie al fabricii are aceiaşi membri ,,portocalii” puşi în funcţie de Ionel Manţog. Boian şi preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor, Constantin Tănăsoiu, au transmis astfel către Victor Ponta o listă cu problemele cu care se confruntă UM Sadu, asta, alături de o scrisoare deschisă a Federaţiei Sindicatelor din Apărare ,,Unirea”, document în care se accentuează situaţia salariaţilor din acest sector strategic, cerându-se ca premierul să înceapă ,,curăţenia generală în industria de apărare”.

Directorul general al UM Sadu, Lori Boian, cel care până nu demult ridica în slăvi conducerea pedelistă a unităţii de armament şi activitatea ,,profesionistului desăvârşit” Marcel Hoară, a ajuns la concluzia că problemele UM Sadu nu s-au rezolvat mai deloc sub guvernarea portocalie. Drept dovadă a transmis prin Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, atât scrisoarea deschisă a Federaţiei Sindicatelor din Apărare ,,Unirea”, cât şi propria sa scrisoare în care sunt enumerate problemele cu care se confruntă UM Sadu privind eficientizarea societăţii. Documentul în cauză a fost în asentimentul şi a preşedintelui Sindicatului Liber al Salariaţilor, Constantin Tănăsoiu.

Fără bani de salarii în perioada ianuarie-aprilie 2012

raport2824“Lipsa nealocării fondurilor prevăzute de lege pentru menţinerea capacităţii speciale strategice; lipsa neachitării drepturilor salariale pe perioada ianuarie-aprilie 2012, prevăzute de lege pentru prestarea serviciilor aferente capacităţilor militare; neaprobarea proiectului de Hotărâre de Guvern pe anul 2012 privind numărul mediu anual al personalului ce prestează activităţi în baza OG 95/2002; neaprobarea de către unele instituţii ale statului a măsurii din Programul de Restructurare ce vizează înfiinţarea SC <<Parc Industrial Sadu>> SA”, sunt câteva din problemele enumerate de directorul Boian, în documentul în care se susţine că ,,problemele expuse mai sus au dus la diminuarea drastică a veniturilor salariaţilor, precum şi a bunului mers al activităţii societăţii(n.r. UM Sadu)”. Tot Boian enumeră şi câteva din măsurile concrete care ar trebui să se ia pentru eficientizarea UM Sadu şi a CN Romarm SA, asta ca urmare a faptului că societatea exportă peste 95% din producţia realizată în ultimii 10 ani, obţinând venituri anuale de circa 14 milioane de dolari. Boian şi Tănăsoiu cer astfel implicarea premierului Ponta în rezolvarea acestor probleme, ministrul Apărării, Cornel Dobriţoiu, care îl însoţeşte pe primul-ministru în Gorj, putând, de asemenea, să intervină în ajutorul angajaţilor de la UM Sadu.

Politrucii au falimentat uzinele de armament

raport2825Adrian Nania, liderul Federaţiei Naţionale din Apărarea ,,Unirea” , care semnează scrisoarea deschisă care i-a fost adresată, de asemenea, pentru astăzi, premierului Victor Ponta, este mult mai tranşant în ce priveşte problemele din apărare. În scrisoare este criticat, în primul rând, politizarea Consiliilor de Administraţie ale uzinelor de apărare, UM Sadu nefăcând excepţie în acest caz. “În ceea ce priveşte depolitizarea administraţiei publice, trebuie să ştiţi Domnule Prim Ministru că, pentru prima dată, conducerile şi Consiliile de Administraţie ale societăţilor comerciale au fost numite pe criterii politice, falimentând practic uzinele. (..)Mafia şi-a făcut loc în industria de apărare astfel încât, toleranţa zero faţă de corupţie şi clientelism, trebuie să se aplice cu prioritate la această componentă a Sistemului Naţional de Apărare a ţării. Încercările noastre de a informa instituţiile statului asupra gradului de corupţie existent în acest sector, sesizările la corpurile de control ale prim-ministrului şi ministrului MECMA, informările în CA-urile societăţilor, articolele apărute în mass-media, etc. toate au fost zadarnice”, se arată în scrisoarea deschisă a FSA ,,Unirea”. ,,Vă rugăm Domnule Prim-Ministru să începeţi curăţenia generală cu industria de apărare şi noi sindicaliştii vă stăm alături cu toate datele şi cunoştinţele noastre!”, se mai arată la finalul documentului.

Anamaria Stoica

Specialiştii lui Manţog de la UM Sadu

Atât la cârma UM Sadu cât şi în Consiliul de Administraţie al uzinei au fost plasaţi apropiaţii lui Ionel Manţog, care nu au fost îndepărtaţi de raport2826pe funcţii nici măcar când pedelistul a pierdut hăţurile puterii în PDL Gorj. Ion Ruşeţ i-a păstrat astfel şi el pe funcţii pe Marcel Hoară, administrator special la fabricii, mutat cu carnetul de partid la PDL Ilfov, dar şi pe Oana Pănescu, asistent judiciar la Tribunalul Gorj, avocatul de casă a lui Manţog. La fel s-a procedat şi cu pensionarul militar Petrică Marcel Iacobescu, detronat din funcţia de şef al CA-ului Medserv Min ca urmare a neregulilor făcute. Cei trei au condus astfel spre dezastru UM Sadu, lucru recunoscut abia cum, prin documentul înaintat conducerii judeţului Gorj, de directorul general Lori Boian. Guvernul Ponta îi găseşte, în continuare, pe cei trei la cârma UM Sadu, încasându-şi banii pentru ,,activitatea” prestată în fabrica afectată, în ultimii ani, de numeroase accidente de muncă grave şi alte lipsuri financiare.

•“Nu trădez pe nimeni, ci încerc să protejez uzina şi oamenii ei. Hoară ne-a spijinit cât a putut, dar, este adevărat, că sunt anumite probleme şi documente care s-au aprobat, dar nu reuşim să le punem în practică. Pedeliştii au făcut căte ceva dar parţial… Este nevoie de un program de reorganizare pentru UM Sadu şi sunt şi probleme legate de salarii dar asta pentru acordarea banilor pentru şomajul tehnic. Este vorba de o sumă de 170 lei de persoană, iar noi avem 951 de salariaţi. Cerem ajutorul lui Victor Ponta dar vă pot spune că problemele noastre nu se rezolvă la Ministerul Apărării”. – Lori Boian, director general UM Sadu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here