Şoferi cercetaţi de poliţiştii rutieri

365

Picture 016În acest week-end, pe parcursul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au identificat patru persoane, suspectate de comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Doi dintre conducătorii auto, un târgujian de 35 de ani şi un tânăr de 22 de ani din judeţul Braşov, sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, după ce au fost prinşi la volanul unor autoturisme a căror autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată din data de 19 aprilie 2012, respectiv 5 mai 2012. Un alt conducător auto, de această dată din comuna Mătăsari, s-a ales cu dosar penal după ce, tras pe dreapta de poliţişti, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, poliţiştii au stabilit că bărbatul nici măcar nu avea permis de conducere.

Mort de beat, la volan

Sfârşitul de săptămână i-a adus dosar penal şi unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Godineşti, prins mort de beat la volan. „În seara zilei de 6 mai a.c., orele 23:14, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana l-au identificat în trafic pe R.B.C., de 34 ani, din comuna Godineşti. Tânărul conducea pe DJ 672 A – localitatea Tismana, un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul alcooltest, acesta a prezentat o concentraţie de 1,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, aici fiindu-i recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării şi au întocmit pe numele acestuia dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here