Ziaristul Cilică, bătut cu bâta de baseball la Stejari

524

cilicaIncidentul care l-a avut personal principal chiar pe jurnalistul Ion Cilică-Deaconu, patronul ziarului Universul, a avut loc vineri noaptea, puţin după orele 24.00, pe raza comunei Stejari. Cilică susţine că a fost bătut de un tânăr de 24 de ani care s-a năpustit la adăpostul nopţii asupra sa. Agresorul, Rainer Alberto Făiniş, este acuzat de victimă că l-ar fi bătut cu o bâtă de baseball până l-a lăsat lat în stradă, agresorul ameninţându-l pe Cilică, declară victima, de mai multe ori.

,,Am primit tot felul de apeluri necunoscute pe telefonul meu al cărui număr este afişat în ziar. Un bărbat mă ameninţa că o să mă omoare şi că o să îmi dea foc la maşină. Cu siguranţă el a fost. Şi-a dus planul vineri noaptea aproape până la capăt. Mi-a rupt mâna dreaptă în două locuri, mi-a rupt câteva coaste şi m-a lovit la rinichi. Sunt tot negru de la lovituri”, spune Cilică, aflat internat în Spitalul Târgu-Cărbuneşti. La ţipetele victimei, agresorul a fugit, iar Cilică a fost dus cu ambulanţa la spital. Luni va fi supus unei intervenţii chirurgicale. I-a făcut deja o plângere penală agresorului, poliţiştii venind pentru declaraţii la spital.

În conflict cu un puşcăriaş

Cilică susţine că ar fi avut un conflict cu tatăl agresorului, un fost puşcăriaş, de care ar fi scris în ziar. Ziaristul crede că acesta ar fi fost motivul care a stat la baza violenţelor de care a avut parte. Cilică nu ştia dacă agresorul a fost sau nu prins. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean(IPJ) Gorj, Daniel Tică, susţine că ziaristul Cilică a făcut o plângere la poliţie pe numele agresorului, cazul fiind în cercetare. Cilică îl acuză pe Făiniş de comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe, ancheta fiind în desfăşurare. Ziaristul Cilică a fost implicat în mai multe manifestări de stradă desfăşurate la Târgu-Jiu în paralel cu acţiunile similare desfăşurate în capitală, care au dus la căderea Guvernului Boc.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here