Giurcău predă astăzi ştafeta CJPC Gorj: “Nu am putut pe 2 aprilie, am fost bolnav”

329

giurcau insLa două zile după numirea în funcţia de comisar-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(CJPC) Gorj a Rodicăi Braia, fostul ocupant al postului, din iulie 2011- în aprilie 2012, Mădălin Giurcău, va veni astăzi să predea totul înlocuitoarei sale. Spune că nu a făcut acest lucru pe data de 2 aprilie deoarece a fost grav bolnav, Giurcău fiind de altfel din 29 martie în concediu medical, dar va preda totul azi, asta însemnând documente, chei şi calculatorul de la serviciu.

După ce a pus pe jar întreg CJPC Gorj, atât prin demiterea celor două subordonate, Mihaela Răducan şi Elena Cojocaru, dar şi ca urmare a amânării predării celor deţinute în timpul mandatului, Mădălin Giurcău revine astăzi în instituţie să lase totul Rodicăi Braia. Spune că va preda cheile de la birou şi maşină, actele, ştampila şi tematicile de control. “Nu am putut pe 2 aprilie dar voi veni miercuri să predau tot”, explică Giurcău care rămâne însă să se confrunte, în instanţă, cu fostele sale subordonate, aflate în concediu medical.

,,Ambele au intrat în medical, la câteva ore diferenţă”

Giurcău explică, de asemenea, cum s-au îmbolnăvit cele două subordonate cărora le-a dat câte un ,,nesatisfăcător”, boala ambelor survenind subit în data de 28 martie. “La ora 8.30 s-a ţinut o şedinţă la sediul CJPC Gorj la care au participat 9 comisari: Aura Boblea, Rodica Braia, Constantin Enache, Elena Cojocaru, Mihaela Răducan, Michi Daniela Anca, Dan Radu, Constantin Gherghina şi eu. În cadrul şedinţei am anunţat că erau programate pentru interviu, conform ordonanţei 50, la ora 9.30 Răducan şi la ora 9.55 Cojocaru. Cele două nu s-au prezentat la interviu, motiv pentru care eu am întocmit raportul de evaluare, decizia de încetarea şi preavizul pentru ambele, transmiţându-l la CJPC Dolj. Am văzut mai târziu, că la ora 11.38 Mihaela Răducan a transmis pe site că a intrat în medical iar la ora 13.08 a intrat, în aceeaşi zi, pe 28 martie, şi Elena Cojocaru”, a explicat Giurcău. Boala transmisibilă care le-a afectat pe cele două salariate nu se cunoaşte, cum nu se ştie ce epidemie le-a retezat pe cele două, ne gândim însă la o ,,uneperită acută” şi aşteptăm cu curiozitate să vedem ce medici le-au pus diagnosticul celor două pe concediul medical. Ştim sigur că numai Giurcău a mai fost afectat deşi 9 comisari au participat la şedinţa matinală.

Demisia şi preavizul trimis prin poştă

Giurcău menţionează, de asemenea, că deşi nu a putut să le înmâneze personal celor două demiterea şi preavizul a avut grijă să-l trimită în aceeaşi zi prin poştă la cele două subordonate, cu confirmare de primire.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here